

Vepřové po bratislavsku
Suroviny
- 1 kg vepřové pečeně
- 150 g másla
- 50 g rajčatového protlaku
- 80 g hladké mouky
- 170 g cibule
- 30 g mrkve
- 30 g celeru
- 40 g zeleného hrášku
- 40 g sterilovaných okurek
- 250 ml mléka
- 190 ml smetany
- citron
- sůl
Postup přípravy receptu
Maso v celku osolíme, rozpustíme máslo a rychle maso opečeme z obou stran. Poté maso vyjmeme. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer.
Přidáme rajčatový protlak, zalijeme trochou teplé vody, rozmícháme a vložíme opečené maso. Dusíme do měkka a občas podléváme vodou.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme vlažnou vodou, dobře promícháme a povaříme zhruba půl hodiny.
Přidáme mléko, smetanu, citronovou šťávu, dobře rozmícháme a povaříme.
Hotovou omáčku propasírujeme, přidáme nadrobno nakrájené okurky, hrášek a ještě chvíli povaříme.
Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové po bratislavsku
-
Simona Skolakova: děkuji Simčo
jsem ráda že chutnalo
-
MiskaM: dnes jsem si Miško vybrala tvůj recept,nezklamal,bylo to moc dobré
-
gillan63: jsem ráda že chutnalo
-
Tak jsem se k tomu konečně dokopal a včera jsem udělal tuto dobrotu k obědu. Je to opravdu neskutečná mňamka ! Trochu mi to připomíná Hamburskou pečeni, ale bez cukru. I tchyně mi řekla, že s touto dobrotou mohu jít klidně do ulic.
Všem doporučuji. Díky MiskaM za recept ....určitě bude repete.
-
gillan63: tak pak dejte vědět jak vám chutnalo
-
Děkuji za upřesnění . Vyzkouším.
-
gillan63: Maso se dusí v hrnci na plotně
-
Dobrý den. Maso děláme v troubě nebo na plotně ? Děkuji.
-
Mňam-prostě Bratislavské plecko je jedno z mých nejoblíbenějších jídel.Už kdysi dááávno jsem si ho často dával v restauraci k jídlu.Ukládám a o víkendu se do něj pustím