Vepřové po bratislavsku

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Vepřové maso 7 názorů

Suroviny

1 kg vepřové pečeně
150 g másla
50 g rajčatového protlaku
80 g hladké mouky
170 g cibule
30 g mrkve
30 g celeru
40 g zeleného hrášku
40 g sterilovaných okurek
250 ml mléka
190 ml smetany
citron
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso v celku osolíme, rozpustíme máslo a rychle maso opečeme z obou stran. Poté maso vyjmeme. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer.

  2. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme trochou teplé vody, rozmícháme a vložíme opečené maso. Dusíme do měkka a občas podléváme vodou.

  3. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme vlažnou vodou, dobře promícháme a povaříme zhruba půl hodiny.

  4. Přidáme mléko, smetanu, citronovou šťávu, dobře rozmícháme a povaříme.

  5. Hotovou omáčku propasírujeme, přidáme nadrobno nakrájené okurky, hrášek a ještě chvíli povaříme.

  6. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou.

  7. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 106 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové po bratislavsku

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    gillan63: jsem ráda že chutnalo :-K

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    Tak jsem se k tomu konečně dokopal a včera jsem udělal tuto dobrotu k obědu. Je to opravdu neskutečná mňamka ! Trochu mi to připomíná Hamburskou pečeni, ale bez cukru. I tchyně mi řekla, že s touto dobrotou mohu jít klidně do ulic. :-D Všem doporučuji. Díky MiskaM za recept ....určitě bude repete. :yes::-K:-K<3

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    gillan63: tak pak dejte vědět jak vám chutnalo :-8

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    Děkuji za upřesnění . Vyzkouším. :yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    gillan63: Maso se dusí v hrnci na plotně:-8

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    Dobrý den. Maso děláme v troubě nebo na plotně ? Děkuji.

    Odpovědět

  • kustka kustka

    Mňam-prostě Bratislavské plecko je jedno z mých nejoblíbenějších jídel.Už kdysi dááávno jsem si ho často dával v restauraci k jídlu.Ukládám a o víkendu se do něj pustím <3;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové po bratislavsku vepřová plec po bratislavsku vepřové plecko po bratislavsku plecko po bratislavsku maso po bratislavsku vepřová kýta po bratislavsku kýta po bratislavsku plec po bratislavsku bratislavská vepřová pečeně vepřová pečeně po bratislavsku veprove maso po bratislavsku bratislavská vepřová plec kotleta po bratislavsku po bratislavsku recepty z vepřového masa vepřová po bratislavsku vepřové kostky po bratislavsku vepřová kýta po bratislavdku bratislavský kotlet plecko pombratislavsku

Zapomněl/a jsem heslo