Hlíva na divoko

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 30 min 2 porce Houby 2 názory

Suroviny

250 g hlívy
1 cibule
1 mrkev
1/4 celeru
1 petržel
10 g másla na pánev
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
1/4 l vývaru
1 lžička Solamylu
1 lžička octa
1 lžička medu
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel a přidáme na nudličky nakrájenou hlívu.

  2. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a nové koření, malinko podlijeme vodou a dusíme asi 10 minut.

  3. Mezitím nachystáme vývar, může být i z kostky. Rozmícháme v něm Solamyl a nalijeme do směsi. Provaříme už jen asi 3 minuty, dochutíme octem a medem (může být i cukr, ale já použila med).
    Podáváme s vařenými bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hlíva na divoko

  • MamlajdaD: Zkus;-) ona má takovou divnou barvu, když se uvaří, ale opravdu to bylo skvělé. Někdy i mně překvapí takové zeleninové recepty, že mi chutnají. Poslední dobou je hodně zkouším. ;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    JanaDorazinova: Jani, to je docela zajímavý recept, hlívu na sladkokyselo jsem ještě nejedla, určitě zkusím, zatím ukádádm do oblíbených! <3:yes::-8 Měj se fajn a zdravím! :-K:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo