

Hlíva na divoko
Suroviny 2 porce
- 250 g hlívy
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1/4 celeru
- 1 petržel
- 10 g másla na pánev
- 2 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 1/4 l vývaru
- 1 lžička Solamylu
- 1 lžička octa
- 1 lžička medu
Postup přípravy receptu
Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel a přidáme na nudličky nakrájenou hlívu.
Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a nové koření, malinko podlijeme vodou a dusíme asi 10 minut.
Mezitím nachystáme vývar, může být i z kostky. Rozmícháme v něm Solamyl a nalijeme do směsi. Provaříme už jen asi 3 minuty, dochutíme octem a medem (může být i cukr, ale já použila med).
Podáváme s vařenými bramborami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hlíva na divoko
-
MamlajdaD: Zkus
ona má takovou divnou barvu, když se uvaří, ale opravdu to bylo skvělé. Někdy i mně překvapí takové zeleninové recepty, že mi chutnají. Poslední dobou je hodně zkouším.
-
JanaDorazinova: Jani, to je docela zajímavý recept, hlívu na sladkokyselo jsem ještě nejedla, určitě zkusím, zatím ukádádm do oblíbených!
Měj se fajn a zdravím!