Karbanátky z bulguru

Petrag Kuchařka: Petrag

Doba přípravy: 1 hodina Bezmasá jídla 5 názorů

Suroviny

bulgur
strouhaný sýr
vejce
majoránka
cibulka (osmažená na másle)
mletá paprika
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme bulgur v osolené vodě dle návodu (já cca 5 minut povařila ve dvojnásobném množství vody a pak nechala přikryté dojít asi 20 minut).

  2. Uvařený bulgur smícháme se strouhaným sýrem a vejcem (dala jsem 1 vejce na cca půl hrnku syrového bulguru), smaženou cibulkou, majoránkou, pepřem, trochou mleté papriky.

  3. Ze směsi děláme placičky, které obalíme ve strouhance a opečeme na pánvičce na oleji do zlatova.
    Jde to i v troubě - kdo upřednostňuje dietnější variantu.

Poznámka

Inspirovala jsem se receptem na pohankové karbanátky, ale chtěla jsem trochu obměnu. Měla jsem bulgur NB z Alberta, je takový jemný (nevím, jestli je nějak sekaný, ale má zrnka skoro jako kuskus i po uvaření) a dobře se z něj pak tvaruje.

Dělala jsem jako přílohu, ale dojídali jsme jen tak.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Karbanátky z bulguru

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Petrag: Za málo, já jsem fakt ráda za připomenutí. Už někdy fakt nevím, co vařit a protože mám horkovzdušnou fritézu, byl to oběd za 10 min :-)

    Odpovědět

  • Petrag Petrag(autorka receptu)

    JanaDorazinova: super děkuji za přidání krásné fotky a variace :)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Paráda. Já nakonec zjistila, že jsem je už několikrát dělala, ale s kuřecím mletým masem. Takže jsem si dovolila vložit foto pouze z bulgurem a foto s mletým kuřecím masem :-). Děkuji za připomenutí :-). V mých receptech to mám jako "Jarní bulgurové placičky ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mňam, ukládám si a děuji :-):yes:

    Odpovědět

  • Capri Capri

    :yes:, vidím jako vařitelné a uschovám

    Odpovědět

Tématické fráze: karbanátky z bulguru

Zapomněl/a jsem heslo