Pizza s červenou řepou a hlívou ústřičnou

janky3 Kuchařka: janky3

Doba přípravy: 45-50 min Velký plech-podle jedlíků Pizzy 10 názorů

Suroviny

1 velké těsto na pizzu rozválené na papíru (vyjde na velký plech)
400 g Mysliveckého salámu (2x200 g balení z LIdlu)
150 g oravské či anglické slaniny
3 rajčata
1 sklenice italské červené omáčky na těstoviny nebo plechovka krájených rajčat
1 velká předvařená červená řepa
200 g sýru Gouda
150 g jiného tvrdého sýru
150 ml dobrého kečupu (já dávám Heinz)
1 hrst oregana (dobromysl), sušené nebo čerstvé
olivový olej
1 balení hlívy ústřičné nebo 250 g žampionů
sůl
pepř
Na ozdobu a dochucení:
svazeček petrželky
kroužky cibule
12 lístků rukoly
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řepu vcelku uvaříme do poloměkka, oloupeme a nastrouháme na větších slzách. Právě tak nastrouháme sýry, každý zvlášť. Těsto rozvineme na plech i s papírem, tence potřeme olivovým olejem.

  2. A začneme obkládat a zdobit:
    1. vrstva - polovina italské omáčky ze sklenice, posypaná oreganem a pepřem
    2. vrstva - strouhaný druhý sýr
    3. vrstva - nastrouhaná řepa, může se nepatrně přisolit
    4. vrstva - rozprostřít oba balíčky Mysliveckého salámu
    5. vrstva - druhá polovina italské omáčky
    6. vrstva - na tenko nakrájené měkké části hlívy
    7. vrstva - 2/3 nastrouhané goudy
    8. vrstva - slaninu překrojit na třetiny a poklást celý povrch pizzy
    9. vrstva - rajčata nakrájená na kolečka, rozdělit po celé ploše
    10. vrstva - do mezer mezi rajčaty nastříkat proužky kečupu
    11. vrstva - posypat zbylým sýrem

  3. Rozehřejeme troubu na 200°C. Pečeme v horní polovině trouby na 190°C, po 15 min na 180°C. Hotová je, až se začnou rajčata scvrkávat a na povrchu nejsou mokrá, nejméně 25 min. Je hodně naplněná, musí se dobře propéci těsto. Pak nakrájíme cibulku na kolečka, pokrájíme bylinky, posypeme pizzu nebo posypeme každou porci zvlášť.

Poznámka

Červená řepa je zdravá a ne každý ji má rád. Tak hledám způsob, kam ji nenápadně přidávat, aby tam nebyla cítit nebo nepřevládala její chuť. Já ji mám ráda naloženou a také do boršče. Ale může se přidat leckde. V pizze byla vynikající a jsem ráda, že to vyšlo.

Tvrdé části hlívy jsem nakrájela, dala na máslo na cibulku, přidala trochu drceného kmínu, osolila, šoupla tam jedno vejce a snědla to bez chleba.

Pizzové těsto kupuji, neboť je připravené, jen obložit. Zkoušela jsem pár receptů, ale žádný nebyl ten pravý. Tak jsem to vzdala.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pizza s červenou řepou a hlívou ústřičnou

  • Frantiska Frantiska

    janky3: no me jde o to, ze podle velikosti plechu mi prijde, ze surovin neni moc :) jak píšou někteří v předchozích komentarich :) A že si možná neuvedomili, ze nejde o beznou pizzu pro jednoho az dva lidi, ale velky plech pro více lidi.

    Odpovědět

  • janky3 janky3(autorka receptu)

    casino: Mám ráda šťavnatou pizzu, která se nemusí zapíjet.:-)

    Odpovědět

  • janky3 janky3(autorka receptu)

    bofinka: Myslíte si opravdu, že červená řepa zatěžuje žaludek? Možná by bylo dobré něco si o tom přečíst. Třeba na internetu nebo časopisech o zdraví. Ale je to na každém, jestli řepu jí nebo nejí. Dělím se jen o nápad.:-8

    Odpovědět

  • janky3 janky3(autorka receptu)

    Frantiska: Můj plech měří 45x34 cm, je akorát do mé trouby, ale obsahově je to přibližně stejné s vaším. Nepochopila jsem o co vám jde, ale nakrájela jsem z toho 20 kousků, jako jsou na talíři na fotce, a myslím že je toho opravdu dost.

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    velky plech má rozměr 37,5 x 43 cm, takze nez tu budete vypisovat, jak je to strasne moc, tak se na nej radsi podivejte.

    Odpovědět

  • casino casino

    Domnívám se, že autorka to s množstvím náplně poněkud přepískla 8-(
    No, já mám "italskou školu" :-) ale jak se říká: Proti gustu ... ..., že ;-)

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    bofinka: nemyslím, že je tato pizza určená jen pro jednoho jedlíka, aby měla řepa jakkoliv velká vliv na jeho žaludek:-*:-*
    osobně se mi recept líbí, s manželem máme rádi pizzu navysoko, dcera s rodinou preferuje spíš typu Margarita a rodičům je to, naštěstí, jedno:-D Jinak bych ji musela připravovat natřikrát

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Eja57: No, aby nekdo pojedl jednu vetsi cervenou repu, bych mu osobne zaludek az takto nezatezovala ;-)

    Odpovědět

  • janky3 janky3(autorka receptu)

    Eja57: Já miluji pizzu se spoustou žampionů. Pokud někdy koupím pizzu mraženou, tak se čtyřmi druhy sýrů. Tenhle Myslivecký salám je jediný, který mi v pizze chutná. Jinak uzeniny nekupuji. Jen šunku. A občas hodně libovou Oravskou slaninu.:-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Já mám ráda tenoučkou pizzu s minimem oblohy - sugo, mozzarella, bazalka a hotovo.....ale tohle bude táááák dobbrýýýýý:yes::-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo