Špenát s medvědím česnekem a mladými kopřivami

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 30 minut Zeleninová jídla 0 názorů

Suroviny

400 g sekaného špenátu (1 balení mraženého)
200 ml hrnek sekaného medvědího česneku
200 ml hrnek sekaných mladých kopřiv
200 ml zeleninového vývaru
200 ml smetany ke šlehání
100 ml mléka
1 lžíce hladké mouky
1 lžička granulovaného česneku
1 lžička oleje
1 cm silný plátek másla
1 menší drobně nakrájená cibule
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu s rozehřátým tukem dáme zesklovatět cibuli. Přidáme špenát, medvědí česnek a kopřivy, osolíme, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme na slabém plameni 10 minut.

  2. Do hrnku dáme smetanu, mléko a hladkou mouku. Dobře prošleháme a pomalu vléváme do špenátu. Přidáme granulovaný česnek a za stálého míchání vaříme dalších 10 minut. Podle potřeby dosolíme. Pokud budete mít špenát hustější, můžete ho trochu naředit mlékem, nebo vývarem a necháte přejít varem.

  3. Podáváme s vařeným bramborem a hovězím masem nebo s vejci.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špenát s medvědím česnekem a mladými kopřivami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: špenát z kopřiva medvědího česneku

Zapomněl/a jsem heslo