Hovězí kostky na bylinkách v papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 50 minut, v kastrolu cca 2 hodiny 4 porce Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

2 lžíce vepřového sádla
2 větší cibule
½ lžičky celého kmínu
½ lžičky granulovaného česneku
800 g hovězí kližky
400 ml vývaru (může být i voda)
100 ml studené vody
2 lžičky škrobu
3 lžíce nasekaných lístků libečku
1 lžíce nasekaných lístků petržele
mletý pepř podle potřeby
sůl podle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli nadrobno.

  2. V papiňáku na rozehřátém tuku do sklovita orestujeme cibuli, přidáme na větší kostky nakrájené maso a necháme 3 minuty za promíchávání zatáhnout.

  3. Poté přidáme sůl, pepř, kmín a česnek, zalijeme vývarem, promícháme a uzavřeme poklicí. Pod tlakem na slabém plameni vaříme 40 minut.

  4. Po ochlazení hrnec otevřeme, přilijeme ve vodě rozmíchaný škrob, přidáme nasekané bylinky a necháme 2 minuty přejít varem.

  5. Na přílohu je vhodný knedlík, rýže i těstoviny.

Poznámka

Stonky libečku nevyhazujeme. Můžeme je přidat k masu před dušením. A nebo je dát do mikrotenového sáčku a uložit do mrazáku k pozdějšímu upotřebení.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 48 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí kostky na bylinkách v papiňáku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo