Domů - Magazín - Domácnost - Encyklopedie hub: Zásobte se v lese na zimu. Nasbírejte si tyto houby a my vám poradíme, kam s nimi v kuchyni

Zpět na článek

Encyklopedie hub: Zásobte se v lese na zimu. Nasbírejte si tyto houby a my vám poradíme, kam s nimi v kuchyni

košík hub Zdroj: Pixabay, ivabalk
Klouzek sličný. Klouzci chutnají výborně ve smaženici. Foto: Pixabay, zdenet
Hřib kovář má kaštanově hnědý klobouk, po otlačení se zbarvuje do modra, stejně jako zbylá část houby. Foto: Pixabay, mirey2222
Hřib smrkový má světle až tmavě hnědý klobouk. Na prosvětlených místech je bělavý. Zdroj: Wikimedia Commons, Alinja, CC BY-SA 4.0
Hřib hnědý. Když je vlhko, působí tato nejoblíbenější houba lepkavě. Rourky po otlačení modrají. Foto: Pixabay, zdenet
Křemenáč krvavý. Křemenáče patří mezi hřibovité houby a v kuchyni mají všestranné použití. Wikimedia Commons, W.J.Pilsak, CC BY-SA 3.0
Liška obecná má nepravidelně zvlněný žlutý klobouk. Zdroj: Pixabay, guvo59
Bedla je typická pro prsten, se kterým můžete posouvat a pro hnědý hrbolek na klobouku. Zdroj: Pixabay, Martina_Bulkova
Ryzec smrkový má oranžový až oranžově nahnědlý klobouk se zelenými skvrnami. Zdroj: Wikimedia Commons, Holger Krisp, CC BY-SA 3.0
Klouzek sličný. Klouzci chutnají výborně ve smaženici. Foto: Pixabay, zdenet

2 z 9