Domů - Magazín - Historie a zajímavosti - Upekli jsme nadívaná vejce podle M. D. Rettigové: Zužitkují se do nich vykoledovaná vajíčka i starší pečivo a jídlo chutná skvěle

Zpět na článek

Upekli jsme nadívaná vejce podle M. D. Rettigové: Zužitkují se do nich vykoledovaná vajíčka i starší pečivo a jídlo chutná skvěle

Nadívaná vejce podle Magdaleny Dobromily Rettigové Zdroj: Wikimedia Commons, Sokoljan CC-PD, Toprecepty: Pavla Šmikmátorová
Rozdrobený rohlík se namočí ve smetaně a vymačká. Foto: Top recepty, Pavla Šmikmátorová
Vaječné bílky se naplní smí směsí žloutků, másla, namočeného rohlíku, petrželky, citronové kůry a muškátového květu. Foto: Toprecepty, Pavla Šmikmátorová
Před upečením se vejce polijí trochou smetany a pokladou plátky másla. Foto: Toprecepty, Pavla Šmikmátorová
Rozdrobený rohlík se namočí ve smetaně a vymačká. Foto: Top recepty, Pavla Šmikmátorová

2 z 4