Domů - Magazín - Ostatní - Češi v zahraničí: Ve Francii ochutnejte polévku bouillabaisse a domů si přivezte baskické uzeniny nebo čokoládu, říká Alice Muthspiel

Zpět na článek

Češi v zahraničí: Ve Francii ochutnejte polévku bouillabaisse a domů si přivezte baskické uzeniny nebo čokoládu, říká Alice Muthspiel

Paní Alice žije ve Francii téměř 25 let a místí gastronomii poznala dokonale. Zdroj: Se svolením Alice Muthspiel, koláž Toprecepty.cz
Bayonnská uzenina. Zdroj: Se svolením Alice Muthspiel
Biskvity „calissons“ z Aix-en-Provence s různými ovocnými příchutěmi. Zdroj: Se svolením Alice Muthspiel
Mořský kohout. Zdroj: Se svolením Alice Muthspiel
Bayonnská šunka. Zdroj: Se svolením Alice Muthspiel
Makronka ze Saint-Jean-de-Luz. Zdroj: Se svolením Alice Muthspiel
Tygří krevety. Zdroj: Se svolením Alice Muthspiel
Francouzské restaurace jsou útulnými oázami klidu. Zdroj: Se svolením Alice Muthspiel
Ryba patří k základům francouzské gastronomie. Zdroj: Se svolením Alice Muthspiel
Zmrzlina a sorbety na Azurovém pobřeží. Zdroj: Se svolením Alice Muthspiel
Cukrárna v Antibes. Zdroj: Se svolením Alice Muthspiel
Provensálské olivy. Zdroj: Se svolením Alice Muthspiel
Sýry z Pyrenejí. Zdroj: Se svolením Alice Muthspiel
La bouillabaisse je klasickou francouzskou polévkou. Zdroj: cyclonebill / wikimedia commons / CC BY-SA 2.0
Zmrzlina a sorbety na Azurovém pobřeží. Zdroj: Se svolením Alice Muthspiel
Pâté en croûte - paštika zapečená v listovém těstě. Zdroj: Benoît Prieur / wikimedia commons / CC0 1.0
Cassoulette Zdroj: Julien Domec / wikimedia commons / CC BY-SA 4.0
Pieds paquets - jehněčí nožičky, rolky z jehněcího žaludku a vnitřností zabalené v zelí, plněné masem a bylinkami. Zdroj: Véronique PAGNIER / wikimedia commons / CC BY-SA 3.0
Pâté en croûte - paštika zapečená v listovém těstě. Zdroj: Benoît Prieur / wikimedia commons / CC0 1.0
Pâté en croûte - paštika zapečená v listovém těstě. Zdroj: De montfalcon / wikimedia commons / CC BY-SA 3.0
provensálský plochý chléb s jemnou kůrkou fougasses. Zdroj: Arnaud 25 / wikimedia commons / CC BY-SA 4.0
Sendvič pain bagnat. Zdroj: Arnaud 25 / wikimedia commons / CC BY-SA 4.0
Konfitovaná kachna. Zdroj: Mack Male / wikimedia commons / CC BY-SA 2.0
Foie gras. Zdroj: pixabay
Foie gras při porcování. Zdroj: Lu / wikimedia commons / CC BY 2.0

1 z 25