Domů - Magazín - Vaření - Uvařili jsme knedlík podle receptu Martina Peciny, vítěze MasterChef Česko: Díky jedné ingredienci je jídlo úplně geniální

Zpět na článek

Uvařili jsme knedlík podle receptu Martina Peciny, vítěze MasterChef Česko: Díky jedné ingredienci je jídlo úplně geniální

Martin Pecina ve své kuchařce dokazuje, že vařit umí skvěle. Zdroj: se souhlasem Martina Peciny, Vilém Besser / Toprecepty, koláž Toprecepty
Rohlíky by měly být ideálně tak tři dny staré. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Nakrájejte rohlíky do větší mísy. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Pokud máte rohlíky moc čerstvé, dejte je na plech a 10 minut opékejte v troubě na 100°. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Špek si nakrájejte na kostičky. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Při opékání špeku slévejte sádlo, jinak se vám kostky neopečou dozlatova. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Krásná zlatavá barva signalizuje, že máte dobře opečeno. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Rohlíky v míse osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek a petržel. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Z bílku si připravte hustý sníh. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Sníh opatrně stěrkou vmíchejte do rohlíků. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Směs na knedlíky dejte na potravinářskou fólii. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Fólii přehněte přes směs a vytvořte jakýsi bonbon. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Rolováním o pracovní plochu docílíte krásného „knedlíkového“ tvaru. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Knedlík vařte na pařáku 12 minut pod poklicí. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Uvařený knedlík nechte chvíli odpočinout. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Hotový knedlík vyndejte z fólie. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Knedlík podle Martina Peciny má krásnou barvu je Nadýchaný a skvěle chutná. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty
Recept z knížky Martina Peciny. Zdroj: Vilém Besser, Toprecepty

1 z 18