Ozdoby z čokolády podle videonávodu: Je to jednoduché, ale velmi efektní
Neodmyslitelnou součástí pečení a vaření je také úprava pokrmu, která lahodí oku. Je dokázáno, že jídla, která vypadají hezky, strávníkům více chutnají. Úplnými mistry zdobení jsou cukráři, kteří si dávají opravdu záležet, a vy se jim nyní můžete přiblížit.
Příprava čokoládových ozdob je velmi jednoduchá, a když se necháte inspirovat tímto videonávodem, jistě sami přijdete na mnoho dalších způsobů zdobení. Chce to jen trochu trpělivosti a šikovnosti, abyste docílili skvělého výsledku. Odměnou vám jistě budu rozzářené oči konzumentů.
Jak na výrobu čokoládových ozdob
Vyzkoušejte motýla, vlnité úlomky, košíčky nebo třeba všechno.
Výroba motýla
- Nejprve si vytiskněte obrázek motýla v potřebné velikosti. Na tento obrázek položte pečicí papír.
- Rozpuštěnou čokoládu dejte do cukrářského sáčku, odstřihněte špičku (je-li to potřeba) a čokoládou obtáhněte vytištěný obrázek. Všechny linky musí být propojené.
- Čokoládovou kresbu podložte rozevřenou knihou, aby motýl získal rozevřená křídla. Nechte ztuhnout.
- Opatrně sejměte pečicí papír a můžete ozdobu použít na dort či zákusek.
Výroba vlnitých úlomků
- Rozehřátou čokoládu naneste na bublinkovou folii a rozetřete ji.
- Nechte ztuhnout a poté rozlámejte na menší kousky.
Výroba čokoládových košíčků
- Do formy na muffiny vložte držátko – dřívka od nanuku, špejle nebo lžičky – a zalijte až po okraj vodou. Formu vložte do mrazničky.
- Zmrzlé „muffiny“ vyjměte za držátko a namáčejte do rozpuštěné čokolády.
- Ztuhlé košíčky naplňte krémem a dozdobte.
Pozor, čokoláda způsobuje závislost.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno 16. 6. 2024 07:19
Makový koláč s jablky II
Přidáno 15. 6. 2024 21:35
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno 15. 6. 2024 20:12
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno 15. 6. 2024 17:33
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Přečtěte si Zobrazit více
Rajčatové placky s olivami podle Josefa Maršálka krásně voní po bazalce. Hodí se jako občerstvení nejen na piknik
Houbová omáčka s mletým řízkem je hotová během chvíle: Netradiční spojení překvapí úžasnou vůní i perfektní chutí
Bábovka s větrníkovou příchutí: Tajemství skvělé chuti je ve voňavém karamelu, při jehož přípravě se nesmí šetřit cukrem
Komentáře