Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Začátečníci mnohdy váhají, jakou příchuť krému mají zvolit na linecké nebo jiné cukroví. Většinou je u receptu popsané, čím se ten který druh cukroví plní, ale není to dogma. Když někomu nechutná kokos, raději zvolí jiný druh náplně.

Každý má jiné chutě. Co jeden miluje, jinému nechutná nebo má třeba na některou surovinu alergii. Proto i při pečení cukroví tyto požadavky našich nejbližších respektujeme, abychom byli výbornými hostiteli. Nechte se inspirovat následujícími radami.

Jaký krém do jakého cukroví

Příchutě krémů a náplní záleží na naší chuti, ačkoliv obecná pravidla by mohla začátečníkům napovědět.
  • Linecké cukroví můžeme místo marmeládou naplnit i nutellou či vanilkovým, oříškovým nebo čokoládovým krémem. Výborný je v lineckém cukroví také citronový krém lemon curd.
  • Košíčky můžeme naplnit punčovou nebo ořechovou náplní. Oblíbený je ale i karamelový krém. Pokud košíčky zdobíme ovocem, zvolíme patrně vanilkový krém, který jemnou chuť ovoce nepřebije. Ovoce nakonec zalijeme želatinou, aby neosychalo.
  • plněných ořeších nejlépe chutná vanilkový, karamelový nebo čokoládový krém.
  • Laskonky a jiné bílkové cukroví slepujeme griliášovým krémem, který k nim odjakživa patří. Alergici mohou místo ořechů do krému opražit ovesné vločky. Ale můžeme je naplnit i krémem s vaječným likérem nebo jiným.
  • Kávové a mocca cukroví slepujeme kávovým nebo čokoládovým krémem.
  • Ořechové cukroví plníme vanilkovým krémem, ořechovou náplní, karamelovým krémem a bezkonkurenční je s pařížským krémem. 
  • Kakaové cukroví plníme vanilkovým krémem, aby hezky vynikl barevný rozdíl.
  • Kokosové cukroví plníme také vanilkovým krémem, který k němu chutná nejlépe. Ale i čokoládový krém chutná s kokosem výborně.
  • Vanilkový krém můžeme ochutit likérem nebo kapkou jiného alkoholu (rum, koňak apod.).

Tak ať vám chutná! A jestli máte další oblíbené tipy, můžete nám je napsat do komentářů pod článkem.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více