Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Nejlepší vaječný koňak

Jemný a smetanový vaječný koňak je provoněný vanilkovým luskem. Příprava vaječného koňaku není dlouhá ani náročná, skvěle ho využijete při rodinných oslavách nebo na Vánoce.

Hodnocení receptu je 4,9 (63×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

7. 12. 2010 13:38

Suroviny

Porce: asi 1,75 l

Naše chalupářská
kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 812 kJ / 1 389 kcal
Bílkoviny62,44 g
Tuky87,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,84 g
Sodík 591 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy87,76 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Díky salku, mléku a šlehačce je likér sladký akorát, ale kdo přece jen má rád "hubolep", tak přidejte cca 40-60 g vanilkového cukru.

Kdybyste někdo likér dělal a vyfotil, tak bych byla vděčná. Já první várku vyfotit nestihla a druhá je zamknutá ve sklepě, takže zatím fotit nemůžu.

A upozorňuji, že je lepší tento likér schovat a nevytahovat dříve než 23. prosince, jinak dopadnete jako já a během týdne budete dělat další várku. Je návykový!!! :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dagga

8. 1. 2022 17:51

Je vborny, ale v receptu je uvedeno,zr proces neni zdlouhavy,ale bojuzel michani je nejmene pul hodiny a pak jeste michani na zvhladnuti dalsich 20minut.. chtelo by to asi dat mene mleka nebo pridat puding nebo neco,aby zo nebyla takova otrocina :) ale vysledek je moc fajn, uz mi jdou oci sejdrem z ochutnavani :D

Pavlinka1

25. 12. 2021 16:36

Pepiczech: Také si myslím, že je tam moc mléka.

Veven

24. 12. 2021 02:40

Povedl se a je výborný!! <3 Michala jsem hodinu a půl, sice nejprve nezhoustl ale nakonec jsem přidala trochu vanilkoveho pudinku (rozmichala jsem to s trochou směsí ze sporaku. Pak jsem ještě na mírném ohni míchala než to začlo houstnout, asi cca 7 minut, postupně jsem opatrně zvedala teplotu, až to začlo hodně houstnout tak jsem vypnula a pouze míchala. Dnes je to den od výroby a je to ještě lepší než včera hned po ochutnání. A to jsem v zahraničí a neměla jsem možnost českého rumu - použila jsem Myers’s rum - 100% fine Jamaican rum. Pro ty, co neví, jaký rum použít v zahraničí, jelikož já s tím měla na začátku nervy. ;-):-K

fazolka2009 fazolka2009

21. 12. 2021 22:51

Nevim proc tu jsou negativni komentare, nejspis tem co se nepovedl, tak byla chyba asi jinde nez v receptu.... Delan nekolikrat a zalezi jak kdo "vari" na jakou teplotu, ja michal hodku a pekne houstnul vzdy, je vyborny, jiny nedelam a kazdy ho chce:-D

cerna.mis

17. 12. 2021 14:19

veru.h.: Ano, já míchala HODINU. Uff. Ale zdá se mi, že když se to pak pár dní uleží, že to ještě mírně zhoustne.

veru.h.

12. 12. 2021 18:23

chuťově super, ale prostě nezhoustl - míchala jsem cca 20min, ze by to bylo málo?

PetraMK

11. 11. 2021 18:28

Jednoduchy recept. Delala jsem poprve a je vyborny. Dala jsem trochu vic rumu (dle nasi chuti) a zaprasilo se po nem. Urcite budu delat znovu. Dekuji za recept. 5*

Sesame

15. 4. 2021 08:07

Pepiczech: zvyste teplotu na 80 stupnu a zhoustne vam behem chvilky (nic se vam nevypari).:yes:

Brigit.ka

23. 12. 2020 15:36

Právě "dovařeno" :yes:.
:-! Čím nižší teplota, tím delší doba doba zahřívání do žádoucí konzistence. Ideálně zahřát na 85-88 stupňů a míchat, míchat. Cca 25 minut do zhoustnutí. Použila jsem vanilkový cukr s vanilkou, nikoliv vanilinový, který je v obchodě běžně dostupný a vanilku neviděl ;-) a vynechala lusk. Rumu jsem dala 4 dcl.
Chuťově vynikající, sladký tak akorát, určitě budu muset mezi svátky dělat další várku :-D:yes:

Jen tasku prosim

21. 12. 2020 19:20

Je super<3. Krásné zhoustl po 30 minutách míchání, na indukci na výkon 4.5. Vanilkový lusk, ale příště přidám až po cca 15 minutach zahřívání. Také příště méně rumu,

Pepiczech

20. 12. 2020 15:06

casino: Tomu bych i rozuměl, ale už množství salka, mléka a smetany (čili tekutin) versus počet žloutků nějak nesedí, tomu moc nevěřím. On byl totiž hustý už na začátku, řídnul jen kvůli mléku. Možná ho nemusí být tolik...

casino casino

20. 12. 2020 14:59

Pepiczech:
Dekády už nedělám jiný, než NEVAŘENÝ Eiercognac :-):yes::yes::yes:
No, tento by měl zahoustnou díky použitým žloutkům, že :-K

Pepiczech

20. 12. 2020 13:02

Tak bohužel. Čekal jsem a čekal, mezitím dokonce stihl vykynout kváskový chleba, a po víc jak dvou hodinách to vzdal. Jestli někdy někomu zhoustne, tak asi jedině proto, že se vyvaří mléko. Technicky vzato tam totiž nemá co houstnout - jen se vyvaří tekutina. Ale to v tom případě můžu rovnou dát jenom smetanu, bez mléka, lehce prohřát, a mám hustý a navíc voňavý. Třeba jako podle pana Cuketky. Tento dlouhým varem přijde o veškerou vůni a všechno dobré - škoda třeba uplně rozvařené drahé vanilky.

Kristian

20. 12. 2020 10:00

Nejlepší recept na vaječný koňak :yes: Jen rumu jsme dali 0,5 L ať má říz <3

migro migro

15. 12. 2020 17:41

Dnes jsem zkusila a musím říct , že je výborný :yes::yes::yes: foto přiloženo :-) recept si ukládám na příště

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Novinka!

Naše kuchařky

Do obchodu

Marie

Další recepty

Tématické fráze: vaječný koňak jako od babičky domácí vaječnák vaječný koňak recept vaječný konak vaječný koňak bez vajec vaječný koňak pro děti dobrý vaječný konak recept na vaječný koňak domácí vaječný likér vaječný konak od babičky vaječný koňak vařený vaječný likér domaci vajecny konak vaječný likér recept domácí vaječný koňak bez vajec vaječný likér bez vajec nejlepší vaječný likér domácí vaječný likér bez vajec pravy vajecny konak vaječný koňak bez alkoholu

Suroviny: žloutek, cukr vanilkový, lusk vanilkový, salko, mléko plnotučné, šlehačka, rum

TopRecepty.cz

Nejlepší vaječný koňak

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BnPn