Cheesecake

Eliza Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 231 názorů

595

Suroviny

250 g BeBe sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
500 g zakysané smetany (250 g je na potření hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 95 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)

  2. Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.

  3. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

  4. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

  5. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

  6. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.

  7. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

  8. Zdroj: časopis Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 692 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake

  • sarkaturka sarkaturka

    včera jsem dělala tento moučník podruhé a opět velký úspěch.Moc děkuji za recept,je nenáročný , rychlý a hlavně výborný.Nejsem vůbec zdatná pekařka,ale toto nemá chybu.:yes::-K

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Když jsem se začínala učit péct, tak tento recept byl jeden z mých prvních. A díky za něj!! Je pravda, že cukru dávám míň, ale je to recept podle chuti člověka, který ho dělá a podělil se s námi o něj, no tak to má rád sladší, a co? Díky tomuhle koláči jsem ze začátku kompenzovala další kuchařské nezdary:-)

    Odpovědět

  • Míša Míša (neregistrovaný)

    Dort se mi celý rozpad povedly se my nabrat jenom dva kousky

    Odpovědět

  • Werushka7 Werushka7

    Musim rict,ze dort byl vyborny!:-8 Dala jsem dve vanicky tucneho mekkeho tvarohu,pul vanicky mascarpone..jinak zbytek receptu..pridala cele boruvky..susenky jsem zamichala v rospustenem masle v panvi a stlacila sklenickou na dno formy..pekla jsem s pekacem plnem vody na 200° asi 20min. a dopekala dalsich cca 40 min. na 110°...Poradim Vam,co mi nefungovalo - pekac s vodou si dejte do trouby, az ji budete mit predehratou,musela jsem dlouho cekat nez se mi trouba nahreje,protoze jsem ho tam dala hned..Jo a vypla jsem troubu, az jsem mela okraje dortu malinko nahnedle a jeste jsem pichla doprostred spejli,abych mela jistotu,ze je dopeceno..no a nechala jsem vychladavat v troube:-* Budouci nevesta se olizovala az za usima:-D

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Cheesecake jsem dělala na oslavu, všem moc chutnal, byl výborný.:yes: Po přečtení komentářů jsem do trouby dala plech s vodou, na 200°C pekla 15 minut a na 110°C 30 minut a vše bylo OK. Dala jsem poloviční množství cukru a navrch přidala borůvky. Mňamka:-!:-!:-!:-Q

    Odpovědět

  • Semisak Semisak(neregistrovaný)

    Cheesecake jsem dělal podle receptu. Jediné co tak jsem použil Mascarpone lučinu a ricotu 600g a navíc jsem tam dal 200g pomazánkového másla. Dort je výborný mám úspěch u celé rodiny i u těch co sladké moc nemusí tak si daly. Na dort dávám většinou borůvky a zakysanou smetanu. Naposledy jsem ho vezl sestře na narozeniny a zapomněl jsem na borůvky a taky se nic nestalo.:-p

    Odpovědět

  • Ellie Ellie(neregistrovaný)

    Tento cheescake je výborný. Dělala jsem z 500g mascarpone, zbytku lučiny a troškou kys.smetany. Cukr nedávám žádný, minule byl podle tohoto receptu moc sladký. Místo cukru dávám lemon curd, tak 3 lžíce. :-* :yes: Vymazat pečící formu jsem zapomněla, ale asi nevadilo. 1.den se spodek dost drolil, druhý den už byl super. A chuťově výborný.

    Odpovědět

  • Robo Robo(neregistrovaný)

    casino: Nějak jsem nepochopil, co myslíte tím, že by se nelhalo? :-O Ještě mě napadlo, že bych ho mohl zamíchat do té zakysané smetany, co se tam bude dávat nakonec, ale nevím, jestli to není blbost.. Moje kuchařské schopnosti jsou někde mezi 0 a 1 :-D

    Odpovědět

  • casino casino

    Robo:
    No nebude, ale chtělo by se říci, že je to v troubě a ani by se nelhalo, že? ;-)

    Odpovědět

  • Robo Robo(neregistrovaný)

    Zdravím, v ingrediencích je napsáno, že je potřeba jeden vanilkovej cukr, ale v postupu nikde není.. všiml jsem si toho až teď, když to peču v troubě.. bude to problém?

    Odpovědět

  • Nikol Nikol(neregistrovaný)

    Výborné, trosku jsem si to upravila, ale lepsi cheesecake jsem nejedla !!! <3

    Odpovědět

  • newee newee

    Ondra : Množství cukru dávám přesně podle tohoto receptu a ani já, ani rodina, nemáme problém. Na vrchu zakysaná smetana tu sladkou chuť vyrovnává.:-8

    Odpovědět

  • Ondra Ondra (neregistrovaný)

    Nevim, zda vyse uvedeni kuchari jedli cheescake ored tim, nez jej sami pekli, ale dort je odporně sladky. Uz pri sypani 250g cukru mi to bylo divne. Dnes jsem ochutnal, zdedil jsem se a nasel jiny recept, jde mluví o 50g krupicoveho. Neverte množství cukru v tomto reveptu, je to spatne! Taky bych se asi priklanel k variante krupiciveho, který je mene vyrazny. :-//

    Odpovědět

  • Newee Newee(neregistrovaný)

    Cheesecake na fotografii u tohohle receptu je nedopečený. Ve středu se roztéká, a tak by to být nemělo. Každopádně jsem cheesecake dělala podle tohoto receptu, přitom se dívala ještě na spoustu dalších stránek na tipy.
    Jako krémový sýr jsem použila obyčejné 2 pomazánkové másla a lučinu (neměla jsem toho ani doporučene 600g ale míň). Četla jsem, že někde se korpus z Bebeček dává do ledničky (někdě prej i na několik hodin) a nebo se peče, já ho tedy dala do ledničky možná na 10minut do té doby, než jsem si připravila krém. To jsem pak vylila na korpus, dortovou formu jsem máslem ani nevymazávala, jen na spodek vystřihla kolečko pečícího papíru. Formu jsem zabalila do alobalu (pořádně, aby se nedostala do formy voda, takže aspoň 3-4 vrstvy), formu dala do normálního plechu naplněným vodou a pekla 50 minut. (Pamatujte, že vždy je lepší péct déle než méně! Zkuste neotvírat troubu aspoň 25minut.) Nevěděla jsem sice jak dlouho péct, ale nějak jsem to odhadla, nechala pootevřenou troubu a po asi 3 hodinách hodila do ledničky. Nakonec jsem na to dala zakysanou smetanu (taky jsem neměla doporučenou dávku). Dělala jsem ho poprvé, a celkem jsem se bála, že něco pokazím, ale byl výborný.http://imgur.com/a/Ay1Pe

    Odpovědět

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    Recept jsem zkusila ale. Na jedno jsem zapomněla a to je ze jsem nevynazala formu maslem...vadí to nebo ne?
    Dekuji:-):yes:no::-?

    Odpovědět

1 2 3 5 9 12 16

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: cheesecake recept originál mascarpone recepty dort chesse recepty chesse nepečený chesse cake chesse cake recept chease cake recept top recepty cheescake recept cheescake chiskake chessecake cheesecake recept originál nepečený chess cake recept chesecake recepty chesse chesscake recept cheescake nejlepší cheesecake cheesecake z mascarpone pravý cheesecake recept

Zapomněl/a jsem heslo