Cheesecake

Eliza Kuchařka: Eliza

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 236 názorů

Suroviny

250 g BeBe sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
500 g zakysané smetany (250 g je na potření hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 102 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)

  2. Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.

  3. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

  4. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

  5. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

  6. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.

  7. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

  8. Zdroj: časopis Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 345 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake

  • Lilith-Isa Lilith-Isa

    Chválím , jen jsem ubrala cukr ,nevydržel u nás ani den :-8:-8:-8

    Odpovědět

  • LenkaRojtova LenkaRojtova

    Výborný <3 jen jsem dala méně cukru, ale to záleží na každého chuti :-) recept ukládám a určitě zase někdy zopakuji :-K

    Odpovědět

  • casino casino

    Iv474747:
    Co to je nedopečený?:-)
    Náplň je na povrchu "jako živá" (hustý pudink), ale nesmí být vyloženě mokrá:-)
    Zkuste znovu zapnout pec:-)
    Pokud to začne shora hnědnout, uberte grády:-)
    Tak ať se zadaří:-)

    Odpovědět

  • Iv474747 Iv474747

    Ahoj, dělala jsem dnes tento cheescake podle receptu a po vypnutí trouby je pořád nedopečený. Ztuhne do druhého dne, nebo jsem něco zanedbala. děkuji :)

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Zákusek jsem chtěla vyzkoušet už hrozně dávno,ale vždycky jsem se obávala postupu. Kdybych věděla,že je tak jednoduchý,tak bych ho dělala již před lety :-( Děkuji za recept :-K Jediné co jsem udělala jinak bylo, že jsem dala pouze 120g cukru,zrovna mi došel a nechtělo se mi do krámu. Sladké je to teď akorát. Toho vanilkového cukru jsem si nevšimla,tak jsem ho dala až nahoru do smetany. Pekla jsem dle komentářů 10 min na 200°C a 40 min na 110-130°C (ubírala jsem a přidávala dle svých pocitů) :-D Po 5ti hodinách v lednici je tak akorát, střed mírně měkčí,ale asi to bylo tím, že jsem měla formu o průměru 22cm. Příště vyzkouším druhou co mám, 28cm.:yes:

    Odpovědět

  • sarkaturka sarkaturka

    včera jsem dělala tento moučník podruhé a opět velký úspěch.Moc děkuji za recept,je nenáročný , rychlý a hlavně výborný.Nejsem vůbec zdatná pekařka,ale toto nemá chybu.:yes::-K

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Když jsem se začínala učit péct, tak tento recept byl jeden z mých prvních. A díky za něj!! Je pravda, že cukru dávám míň, ale je to recept podle chuti člověka, který ho dělá a podělil se s námi o něj, no tak to má rád sladší, a co? Díky tomuhle koláči jsem ze začátku kompenzovala další kuchařské nezdary:-)

    Odpovědět

  • Míša Míša (neregistrovaný)

    Dort se mi celý rozpad povedly se my nabrat jenom dva kousky

    Odpovědět

  • Werushka7 Werushka7

    Musim rict,ze dort byl vyborny!:-8 Dala jsem dve vanicky tucneho mekkeho tvarohu,pul vanicky mascarpone..jinak zbytek receptu..pridala cele boruvky..susenky jsem zamichala v rospustenem masle v panvi a stlacila sklenickou na dno formy..pekla jsem s pekacem plnem vody na 200° asi 20min. a dopekala dalsich cca 40 min. na 110°...Poradim Vam,co mi nefungovalo - pekac s vodou si dejte do trouby, az ji budete mit predehratou,musela jsem dlouho cekat nez se mi trouba nahreje,protoze jsem ho tam dala hned..Jo a vypla jsem troubu, az jsem mela okraje dortu malinko nahnedle a jeste jsem pichla doprostred spejli,abych mela jistotu,ze je dopeceno..no a nechala jsem vychladavat v troube:-* Budouci nevesta se olizovala az za usima:-D

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Cheesecake jsem dělala na oslavu, všem moc chutnal, byl výborný.:yes: Po přečtení komentářů jsem do trouby dala plech s vodou, na 200°C pekla 15 minut a na 110°C 30 minut a vše bylo OK. Dala jsem poloviční množství cukru a navrch přidala borůvky. Mňamka:-!:-!:-!:-Q

    Odpovědět

  • Semisak Semisak(neregistrovaný)

    Cheesecake jsem dělal podle receptu. Jediné co tak jsem použil Mascarpone lučinu a ricotu 600g a navíc jsem tam dal 200g pomazánkového másla. Dort je výborný mám úspěch u celé rodiny i u těch co sladké moc nemusí tak si daly. Na dort dávám většinou borůvky a zakysanou smetanu. Naposledy jsem ho vezl sestře na narozeniny a zapomněl jsem na borůvky a taky se nic nestalo.:-p

    Odpovědět

  • Ellie Ellie(neregistrovaný)

    Tento cheescake je výborný. Dělala jsem z 500g mascarpone, zbytku lučiny a troškou kys.smetany. Cukr nedávám žádný, minule byl podle tohoto receptu moc sladký. Místo cukru dávám lemon curd, tak 3 lžíce. :-* :yes: Vymazat pečící formu jsem zapomněla, ale asi nevadilo. 1.den se spodek dost drolil, druhý den už byl super. A chuťově výborný.

    Odpovědět

  • Robo Robo(neregistrovaný)

    casino: Nějak jsem nepochopil, co myslíte tím, že by se nelhalo? :-O Ještě mě napadlo, že bych ho mohl zamíchat do té zakysané smetany, co se tam bude dávat nakonec, ale nevím, jestli to není blbost.. Moje kuchařské schopnosti jsou někde mezi 0 a 1 :-D

    Odpovědět

  • casino casino

    Robo:
    No nebude, ale chtělo by se říci, že je to v troubě a ani by se nelhalo, že? ;-)

    Odpovědět

  • Robo Robo(neregistrovaný)

    Zdravím, v ingrediencích je napsáno, že je potřeba jeden vanilkovej cukr, ale v postupu nikde není.. všiml jsem si toho až teď, když to peču v troubě.. bude to problém?

    Odpovědět

1 2 3 5 9 12 16

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: cheesecake recept originál mascarpone recepty dort chesse recepty chesse nepečený cheescake recept chesse cake chesse cake recept chease cake recept cheescake top recepty chessecake chiskake chesecake cheesecake recept originál nepečený chess cake recept chesscake recepty chesse cheesecake z mascarpone recept cheescake nejlepší cheesecake nepečený cheesecake recept originál mascarpone

Zapomněl/a jsem heslo