Cheesecake

Eliza Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 221 názorů

577
Recept si zatím oblíbilo 77 kuchařů

Suroviny

250 g BeBe sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
500 g zakysané smetany (250 g je na potření hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 77 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)

  2. Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.

  3. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

  4. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

  5. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

  6. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.

  7. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

  8. Zdroj: časopis Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 560 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake

  • Nikol Nikol(neregistrovaný)

    Výborné, trosku jsem si to upravila, ale lepsi cheesecake jsem nejedla !!! <3

    Odpovědět

  • newee newee

    Ondra : Množství cukru dávám přesně podle tohoto receptu a ani já, ani rodina, nemáme problém. Na vrchu zakysaná smetana tu sladkou chuť vyrovnává.:-8

    Odpovědět

  • Ondra Ondra (neregistrovaný)

    Nevim, zda vyse uvedeni kuchari jedli cheescake ored tim, nez jej sami pekli, ale dort je odporně sladky. Uz pri sypani 250g cukru mi to bylo divne. Dnes jsem ochutnal, zdedil jsem se a nasel jiny recept, jde mluví o 50g krupicoveho. Neverte množství cukru v tomto reveptu, je to spatne! Taky bych se asi priklanel k variante krupiciveho, který je mene vyrazny. :-//

    Odpovědět

  • Newee Newee(neregistrovaný)

    Cheesecake na fotografii u tohohle receptu je nedopečený. Ve středu se roztéká, a tak by to být nemělo. Každopádně jsem cheesecake dělala podle tohoto receptu, přitom se dívala ještě na spoustu dalších stránek na tipy.
    Jako krémový sýr jsem použila obyčejné 2 pomazánkové másla a lučinu (neměla jsem toho ani doporučene 600g ale míň). Četla jsem, že někde se korpus z Bebeček dává do ledničky (někdě prej i na několik hodin) a nebo se peče, já ho tedy dala do ledničky možná na 10minut do té doby, než jsem si připravila krém. To jsem pak vylila na korpus, dortovou formu jsem máslem ani nevymazávala, jen na spodek vystřihla kolečko pečícího papíru. Formu jsem zabalila do alobalu (pořádně, aby se nedostala do formy voda, takže aspoň 3-4 vrstvy), formu dala do normálního plechu naplněným vodou a pekla 50 minut. (Pamatujte, že vždy je lepší péct déle než méně! Zkuste neotvírat troubu aspoň 25minut.) Nevěděla jsem sice jak dlouho péct, ale nějak jsem to odhadla, nechala pootevřenou troubu a po asi 3 hodinách hodila do ledničky. Nakonec jsem na to dala zakysanou smetanu (taky jsem neměla doporučenou dávku). Dělala jsem ho poprvé, a celkem jsem se bála, že něco pokazím, ale byl výborný.http://imgur.com/a/Ay1Pe

    Odpovědět

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    Recept jsem zkusila ale. Na jedno jsem zapomněla a to je ze jsem nevynazala formu maslem...vadí to nebo ne?
    Dekuji:-):yes:no::-?

    Odpovědět

  • Katka Katka (neregistrovaný)

    Ahoj, děkuji za recept, dort je výborný, ale také jsem musela prodloužit dobu pečení. Po doporučené době byl dortik hodně tekutý, tak jsem zvysila teplotu na 140'C a pekla cca o 45 min dele. Na něj jsem pak dala ještě ostruziny a zalila zelatinou. Těším se az ho udělám příště :-8:yes:

    Odpovědět

  • Kacula81 Kacula81

    Výborný recept, jiný cheesecake nedělám ;-). Jen do těsta přidám ještě trošku rozmixovaných oříšků nebo slunečnicových semínek.

    Odpovědět

  • Tůca Tůca(neregistrovaná)

    Monika: dort se míže roztrhnout např. pokud nemáte při smíchávání ingrediencí všechny o pokojové teplotě či nejčastější chyba je málo rozšlehané vejce před přidáním do zbytku ingrediencí :) doporučuji i dát si na dno trouby nějaký plech se studenou vodou, který tam nechat po celou dobu pečení. Troubu během pečení vůbec neotevírat, po upečení opravdu nechat dort postupně chladnout, rychlé změny teplot mu nemusí svědčit :)

    Odpovědět

  • Buonissimo Buonissimo(neregistrovaný)

    Skvělý recept na Cheesecake s ricottou a chia semínky je zde:
    http://www.buonissimo.cz/recipe/ricotta-chia-chees...

    Odpovědět

  • Anet Anet(neregistrovaný)

    Tak jsem zkoušela také včera a ani jsem nečekala,že se mi tak povede:-)...Moc díky za inspiraci,přiteli chutnalo:D:yes:

    Odpovědět

  • Radka Kučírková Radka Kučírková(neregistrovaný)

    Vyzkoušeno a jiný už dělat nebudu. Do sýrové náplně jsem přidala rozpuštěnou tabulku bílé čokolády a ubrala cukr....je vynikající:-)) Děkuji za inspiraci

    Odpovědět

  • Misa Misa(neregistrovaná)

    Zdravim, nevim zda jsem nekde udelala chybu..ale ten spodek (susenky) mam takovy rozblemcli, nesel prendat z formy na talir, tak jsem musela kolac krajet na spodku formy. Bouzila jsem 1 baleni BeBe Rodinne a 1 baleni BeBe maslove. Dekuji za pomoc.

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Ahoj, pri vypnuti trouby se mi prostredek roztrhl. Dokonce mi i prijde, ze je jeste dost ridky, pritom jsem ho pekla skoro hodinu. Delala jsem ho z mascarpone 250g, lucina 100g a z tucneho tvarohu 250g. Nevite, cim to muze byt? A ztuhne to jeste v lednici? Dekuji:-)

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Děkuji za výborný recept! Dělala jsem cheesecake poprvé, bála jsem se, že se rozteče, ale povedl se. Všem moc chutnal. Vypadá to, že ho teď budu muset dělat ke každé příležitosti. :D

    Odpovědět

  • sarkaturka sarkaturka

    Dnes jsem toto pekla poprvé,jak jsem stará,tak nejsem zkušená pekařka,musím Vám moooc poděkovat za recept,právě jsem vandala z lednice a musím se moc držet,abych nechala kousek manželovi :-K:yes::-D:-)):-)

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo