Cheesecake

Eliza Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 214 názorů

561
Recept si zatím oblíbilo 61 kuchařů

Suroviny

250 g BeBe sušenek
125 g másla
Nyní v akci
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
500 g zakysané smetany (250 g je na potření hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 61 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)

  2. Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.

  3. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

  4. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

  5. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

  6. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.

  7. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

  8. Zdroj: časopis Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 240 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake

  • Tůca Tůca(neregistrovaná)

    Monika: dort se míže roztrhnout např. pokud nemáte při smíchávání ingrediencí všechny o pokojové teplotě či nejčastější chyba je málo rozšlehané vejce před přidáním do zbytku ingrediencí :) doporučuji i dát si na dno trouby nějaký plech se studenou vodou, který tam nechat po celou dobu pečení. Troubu během pečení vůbec neotevírat, po upečení opravdu nechat dort postupně chladnout, rychlé změny teplot mu nemusí svědčit :)

    Odpovědět

  • Buonissimo Buonissimo(neregistrovaný)

    Skvělý recept na Cheesecake s ricottou a chia semínky je zde:
    http://www.buonissimo.cz/recipe/ricotta-chia-chees...

    Odpovědět

  • Anet Anet(neregistrovaný)

    Tak jsem zkoušela také včera a ani jsem nečekala,že se mi tak povede:-)...Moc díky za inspiraci,přiteli chutnalo:D:yes:

    Odpovědět

  • Radka Kučírková Radka Kučírková(neregistrovaný)

    Vyzkoušeno a jiný už dělat nebudu. Do sýrové náplně jsem přidala rozpuštěnou tabulku bílé čokolády a ubrala cukr....je vynikající:-)) Děkuji za inspiraci

    Odpovědět

  • Misa Misa(neregistrovaná)

    Zdravim, nevim zda jsem nekde udelala chybu..ale ten spodek (susenky) mam takovy rozblemcli, nesel prendat z formy na talir, tak jsem musela kolac krajet na spodku formy. Bouzila jsem 1 baleni BeBe Rodinne a 1 baleni BeBe maslove. Dekuji za pomoc.

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Ahoj, pri vypnuti trouby se mi prostredek roztrhl. Dokonce mi i prijde, ze je jeste dost ridky, pritom jsem ho pekla skoro hodinu. Delala jsem ho z mascarpone 250g, lucina 100g a z tucneho tvarohu 250g. Nevite, cim to muze byt? A ztuhne to jeste v lednici? Dekuji:-)

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Děkuji za výborný recept! Dělala jsem cheesecake poprvé, bála jsem se, že se rozteče, ale povedl se. Všem moc chutnal. Vypadá to, že ho teď budu muset dělat ke každé příležitosti. :D

    Odpovědět

  • sarkaturka sarkaturka

    Dnes jsem toto pekla poprvé,jak jsem stará,tak nejsem zkušená pekařka,musím Vám moooc poděkovat za recept,právě jsem vandala z lednice a musím se moc držet,abych nechala kousek manželovi :-K:yes::-D:-)):-)

    Odpovědět

  • rimanka rimanka

    Dnes jsem ho upekla. Je naprosto luxusní. Pekla jsem ho na 130 stupňů celou hodinu. Určitě se stane naší stálicí. Děkuji za skvělý recept.

    Odpovědět

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    Cheesecake se mne a mamce moc povedl.Tesim se az ho rozkrojime.:-))

    Odpovědět

  • Evik Evik(neregistrovaný)

    tak ja som ho robila na oslavu narodenin a bol uzasny... davala som 200g ricota, 250g mascarpone, 80g zerve, 100g lucina a pridala som aj na parou rozpustenu tabulku horkej a tabulku mliecnej cokolady.... cukru som dala 160g ale keby bolo o trosku menej tak by to vobec nevadilo, piekla som 10min na 200°C a pak asi 35min na 120°C pod kolac som dala aj plech s vodou a po dopeceni nechala chladnut s pootvorenymi dvierkami rury a cez noc v chladnicke, kolacik vobec netiekol z coho som mala obavy, skvely recept doporucujem :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Jdu dělat už podruhé, prvně byl trochu tekutý, tak ho tam tentokrát nechám o něco déle, navíc jsem do krému přidala skořici, tak jsem zvědavá, jaký bude :-) už se moc těším, až nakrojím :-)) vynikající recept :yes:

    Odpovědět

  • Ajulka Ajulka(neregistrovaná)

    Dělal jsem jej už hodně krát vždy se povedl. Příteli moc chutná. Bude mít narozeniny tak mu ho zase upeču. :-))

    Odpovědět

  • Michal V. Michal V.(neregistrovaný)

    Skvělý recept na chutný cheesecake, jen jsem musel zásadně upravit dobu pečení, protože s mascarpone je 3O minut pečení málo, byl polotekutý. Po prodloužení doby pečení na 60 minut a úpravy teploty na 140°C po celou dobu pečení, byl výsledný cheesecake jako z italské kavárny. Ještě jsem upravil množství cukru na 150g, protože náplň byla dle receptu příliš sladká.

    Odpovědět

  • Melisa Melisa(neregistrovaná)

    Jo! Jen místo té smetany nakonec jsme si udělali takovou červenou omáčku z džemu + na to přijde máta, chce to něco barevného. :-) Tedy, jestli nám to celé nevyteče z formy...

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo