Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Míša řezy

Hodnocení receptu je 4,9 (234×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Papunka Papunka

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby tuhnutí

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí)

Moučník, který nesmí chybět u nedělní kávy. Nadýchaný kakaový piškot se svěžím tvarohovým krémem a křupavou vrstvou čokolády milují všechny generace. Nejlépe chutná druhý den, protože korpus nasaje vláčnost krému a chutě se propojí.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 191 kJ /
6 260 kcal
Bílkoviny135,45 g
Tuky418,37 g
Vláknina25,68 g
Cholesterol 2,53 g
Sodík 876 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy475,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečicí plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a odložíme. Krok 2: Vejce rozklepneme a rozdělíme na žloutky a bílky. Krok 3: Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem. Přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a opatrně vmícháme ušlehaný tuhý sníh. Krok 5: Vytvořené těsto vlijeme a rozetřeme na připravený plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 10 minut při 180°C. Po upečení piškot necháme vychladnout. Krok 6: Během chladnutí korpusu připravíme jemný krém. Vyšleháme máslo pokojové teploty s cukrem a zašleháme tvaroh o stejné teplotě. Krok 7: Vychladlý piškotový plát potřeme krémem a necháme v chladu ztuhnout. Krok 8: Polevu připravíme tak, že do rozpuštěného tuku nalámeme čokoládu a mícháme, až vznikne hladká hmota. Za stálého míchání postupně přidáváme po lžících mléko. Krok 9: Hladkou polevou polijeme moučník a necháme ztuhnout.

TIP: Připravte si Míša řezy trochu jinak

Zveřejněno 6. 3. 2011

Poznámka autorky Papunka

ZDROJ: ireceptar.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Míša řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVMR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Míša řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVMR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (130)

Moje poznámky:
- Dát méně másla než je v receptu, stačí 125g
- Dát méně kakaa - stačí 1 lžíce (pokud máte opravdu kakao a ne nějaké Granko)
- Nechat korpus déle jak 10 min - spíš 15-20 min - naposledy byl po 10 min hodně měkký jak sliz (asi záleží na troubě)

Jinak s těmito úpravami je dezert luxusní ! Děkuji.

Je skvělej doporučuji všem. <3

Spokojenost velka, pulka plechu uz je pryc😁

takhle naprd recept jsem tu jeste nedelal. lzice jako odměření, nikde velikost plechu. kazdy mame jiny lzice, maji byt vrchovaté? zarovnané? z testa byl maglajz, vubec se nepovedl. našel jsem jiny, s presnymi hodnotami a byl jsem úspěšný. lidi jako majitelka receptu by neměli nikam na intenet nic psát

Dělám podle tohoto receptu pravidelně a super

Recept bych trochu upravila. Pokud by měl být na plech, tak dejte dvojitou dávku. Sice jsem dělala podle receptu, ale je nízký a tak 3/4 plechu.Na krém jsem použila tvaroh a mascarpone a máslo s cukrem. Na polevu jsem použila dvě 100g hořké čokolády ,trochu másla a mám nugatové sladidlo,pár kapek.

Příliš mnoho nedokonalostí a nepřesností, korpus špatný (nízký a následně tvrdý), granko není kakao, másla zbytečně mnoho, cukru taky, snad jen ta poleva vyšla jakžtakž, ale sečteno podtrženo to nestojí za vaši námahu, mě to jen zklamalo a nechápu to hodnocení, jedině snad, že by bylo uděleno před revolucí...

Přečetla jsem si komentáře a tak jsem tento recept brala pouze jako tahák a udělala jsem dobře,Jinak by byl korpus extrémně nízký a krém zas příliš máslový stačí úplně 1/4 másla,než je uvedeno v popisu a určitě 2x více mouky,já dala odhadem.Jinak výborné :-)

Máslo je lepší trochu předehřáté z mikrovlnky, nedělají se hrudky

Výborné doporučuju 👌 místo krému z másla jsem dělala z jahodového pudinku zakysanky a tvarohu a taky super verze ;)

Dnes vyzkoušeno. Použila jsem menší plech, protože jsem se bála, že korpus bude příliš nízký..a i přes to nízký byl. Má tak asi půl centimetru.. (těsto bylo krásně nadýchané a takové, jaké má být)
Ohledně krému, tam jsem přidala méně másla (160g) a přišlo mi to až až.. také jsem tam přidala vanilkový cukr a je dobrý 😊
Řezy zatím tuhnou v lednici, tak uvidíme, jaká bude výsledná chuť.. ale příště prosím napište velikost plechu, na který je množství surovin určeno..

můžete nám napsat rozměry plechu? protože já dala na klasický plech do celé trouby a korpu s je teda asi tak 5mm

Přidala jsem malinko mléka do korpusu a o půl lžičky více prdopeče. 😊 Méně cukru, ale to je na každém dle chuti. 😁 Díky za recept.

Dělala jsem ho do menší pečící formy než je klasický plech a byl naprosto famózní!!! Doporučuji!!!

Hrůza. Viděla jsem 5*0, tak jsem si říkala, že to bude super recept. Piškot úplně nizoučký, musela jsem ho proložit krémem. Ten byl až příliš máslový. Kéž bych si nejdřív přečetla komentáře.

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
míša řezy, míša řezy na plech, miša řez, míša řezy recept, míša řezy na velký plech, řezy míša, řezy míša nejlepší recepty, řezy míša nejlepší recepty, recept na míša řezy, míša řezy top recepty, řezy míša recepty, míša řez recept, recept misa rezy, recepty - úžasné míša řezy, nejlepši miša řezy, miša řez na plech recept, nejlepší recept na míša řezy, top recepty míša řezy, mišařezy, tvarohove řezy míša

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, máslo, tvaroh měkký, cukr moučkový, čokoláda na vaření, máslo, mléko, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu