Recepty české kuchyně: Naše vaření stojí na polévkách, omáčkách a knedlících
![Recepty české kuchyně: Naše vaření stojí na polévkách, omáčkách a knedlících](https://static.toprecepty.cz/fotky/images/1/384-200-100.jpg)
Tradiční česká kuchyně pracuje s tím, co v naší kotlině hojně roste. Typické jsou tedy brambory, pšenice, oves nebo zelí. Češi milují polévky, ale také omáčky. Naše chutě historicky ovlivnilo vaření v Rakousku i Německu, proto tolik milujeme řízky, guláš a především knedlíky, které jsou pro nás možná nejtypičtější přílohou. Houskové patří právě k omáčkám, zatímco bramborové se hodí například k výpečkům se špenátem, nebo dušeným zelím. Vedle knedlíků holdujeme také vařeným bramborám nebo bramborové kaši.
Sváteční jsou pro nás pečínky, tradiční je především kuře nebo kachna. Milujeme smažení v trojobalu, do něhož kromě masa rádi schováme třeba i žampiony, květák nebo hermelín. Jak je zvykem v celé evropské kuchyni, oddělujeme slaná a sladká jídla a obzvlášť si libujeme v moučnících. Různé koláče, bábovky, buchty, záviny či rolády jsou součástí každého správného českého nedělního oběda.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami