Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zahrada nás baví

Jak sklízet červenou řepu. Rady pro šetrnou sklizeň 10 foto Hodnocení

Jak sklízet červenou řepu. Rady pro šetrnou sklizeň

Červená řepa se pěstuje pro krásně zbarvené podzemní části. Bulvy jsou ceněné pro obsah živin a hodí se ke konzumaci zasyrova i po tepelné úpravě. Můžeme je také zavařovat v octovém nálevu, zavařená řepa je výtečnou přílohou.

Další články

Domácí cukrárna

Další články

TOP 7

Další TOP 7

Marie

Anketa

Kterou letní dobrotu máte nejraději?

Hlasovalo 962 návštěvníků

Jak zpracovat úrodu

Další články

Vaříme z mála

Jak udělat marmeládu z rybízu? Je vynikající a pouze ze dvou surovin 6 foto Hodnocení

Jak udělat marmeládu z rybízu? Je vynikající a pouze ze dvou surovin

Domácí rybízová marmeláda má příjemně kyselkavou chuť a je jako stvořená nejen na linecké cukroví, ale i jako náplň do buchet, koláčů nebo sladká snídaně s čerstvým pečivem. Stačí nám na ni jen rybíz a cukr, proto ji hravě zvládnou i začátečníci.

Další články

Naše videoseriály

Prázdniny u babičky nejsou jen vzpomínkou na bezstarostné dny plné her, venkovského klidu a pohádek před spaním. Jsou to také vůně kuchyně, která vítala hned od dveří – domácí buchty na plechu, polévka s nudlemi, bramborové placky nebo kynuté knedlíky s ovocem. Tyto chvíle se nesmazatelně zapsaly do paměti mnoha z nás – a právě těmto zážitkům se zde věnujeme.

Další díly seriálu Prázdniny u babičky

Recepty podle ČSN nejsou jen záležitostí školních jídelen nebo závodního stravování. Mnoho lidí se k nim rádo vrací i doma – z nostalgie, chuti na klasiku nebo pro jejich jednoduchost a vyváženost. Jsou to pokrmy, které mnozí z nás znají z dětství, kdy „normované“ jídlo znamenalo teplý oběd, který voněl až ke stolu.

Další díly seriálu Vaříme podle ČSN

Velikonoční svátky u babičky měly vždy zvláštní kouzlo. V troubě se pomalu pekl mazanec, z kuchyně voněla bylinková nádivka a na stole se chladil velikonoční beránek. Po dlouhé zimě se vracelo světlo, ze sklepů mizely poslední zásoby a v kuchyni začínalo vonět jaro.

Další díly seriálu Velikonoce u babičky

Klasické české pohádky jsou plné krásných princezen, veselých čertů a moudrých králů, ale také se v nich objevují různé pokrmy. Vždyť kdo by neznal kaši z pohádky Hrnečku, vař nebo plněné buchty, které si Hloupý Honza nesl v ranečku do světa. Nyní můžete vyzkoušet recepty nejen na tyto dobroty.

Další díly seriálu Pohádkové recepty

Na internetu kolují stovky zaručených tipů, fíglů a zjednodušení do kuchyně. Někdy slibují úsporu času, jindy perfektní výsledek bez námahy. Ale fungují doopravdy? Právě to zjišťujeme v naší rubrice – pečlivě, bez příkras a s výsledkem, který uvidíte hned.

Další díly seriálu Top nebo Stop

Najít místo, kde se opravdu dobře jí, není jen otázka recenzí nebo pěkných fotek. Některé podniky sází spíše na dojem, jiné zůstávají nenápadné, ale chutě v nich mají váhu. V Mapě chutí vybíráme takové, kam bychom sami vzali přátele, rodinu nebo někoho, komu chceme udělat radost – protože víme, že to bude stát za to.

Další díly seriálu Recenze z terénu

Sledujte nás!

Naposledy jste si prohlédli