Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční bramborový salát

Vánoční bramborový salát se vyrábí snad v každé rodině. Někde ho snědí ohromující množství. Do základního předpisu na vánoční bramborový salát se podle rodinných nebo krajových zvyklostí přidávají i jiné druhy zeleniny, vařená vejce, uzené maso, uzeniny, šunka apod.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min

35 min (35 min příprava)

10. 11. 2010 15:18

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie6 822 kJ / 1 631 kcal
Bílkoviny41,96 g
Tuky2,34 g
Vláknina47,64 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 131 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy336,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

martina2105

6. 1. 2021 11:34

jarda Kadic:
To je vídeňský salát... když je dobře udělaný je dobrý;-)

jana ševčikova

18. 12. 2012 16:20

Já dělám bramborový salát klasický s majonézou nakonec přidám asi 25dkg gothajskeho salámu značně tím získá na chuti;-)

jarda Kadic

15. 9. 2012 12:57

Myslím, že co kraj, to trochu jiný salát, zásadní suroviny jsou většinou stejné, ale to co mě dali na talíř Budějicích v roce 1970, za to by se tenkrát měli smažit v očístci.Byly to brambory s okurkou a cibulí, zalité nějakou kyselou vodou, prostě hrůza!!!!:-O

petr jumbo

10. 9. 2012 21:37

uz se zase tesim bude zase salatek a kapr

pazderka83

22. 3. 2012 13:23

:-p už je v ledničce,už teď je výborný :-K

milena

17. 1. 2012 18:20

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: :-D:-?:-)):-D:-)):-D

tejaja

24. 12. 2010 09:32

Robievame vianočný zemiakový šalát presne rovnako, takto ho robievala už babička :-D Akurát cibuľu nerežeme na drobno, ale na kolieska a pridávame vajíčka.
Tiež miešame tatarku a majonézu s horčicou a nálevom z uhoriek zvlášť, pretože ak sa to pridá rovno do šalátu, nepremieša sa to rovnomerne. Tak už len zľahka zamiešame celý šalát.
Zemiakový šalát na Vianoce je jedenkrát do roka, čo použijem majonézu a tatarku, inak používam jogurt a kyslú smotanu, ale na iné šaláty. Tento je len na Vianoce, inak zemiakové šaláty rôzne :-D;-)

chocolate

10. 11. 2010 20:43

Nic ve zlém prosím:-K, ale Václavovi F. a k.Radulce recepty opravují administrátorky (myslím po gramatické stránce).Nešlo by i tento recept lehce stylisticky dotáhnout?

Bibinka

10. 11. 2010 18:38

Marsialis, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo a pozor na závislost, je to raz dva jak připomněla Špagetka;-)
K receptu: je jasný, že každý má ten svůj nejlepší a doma oblíbený. Je to na každém co do něj dá. Já dělám jinak, tatarku nee, když tak někdy dám pár lžic zakysané smetany, ta ho hodně ovlaží, někdy nastrouhám, nebo nakrájím jablko, dávám i dost petrželky kudrnky a jiné.....Tobě dávám 8.boda:yes:

JanaDorazinova

10. 11. 2010 18:17

Marsialis ok, beru zpět, každý je zvyklý jinak;-) Vítáme tě mezi topáky:-):-K. Já dělám salát už dlouho bez majonézy a tatarky.;-)

Jana Pá

10. 11. 2010 17:54

:-)):-)) autorce, komentářům dávám:yes::-)):-K

Sandra Rozsivalova

10. 11. 2010 17:53

Receptů na bramborový salát jsou snad stovky, každý si přidá to, co má rád. Já dávám i celer, někdo ho nejí. A tu cibuli spařím ve sladkokyselém láku, který dávám do salátu. A majonézu nepřidávám na zaležení vůbec, nechám na stole a kdo chce, tak si ji do salátu namíchá sám. Já ji tam někdy chci a někdy ne. Znám i recepty s jablkem, houbami, prostě každému dle jeho chuti:yes:

spagetka

10. 11. 2010 17:46

Marsialis - ať se ti tu líbí a bacha, hrozí tu doživotní návykovost :-DJinak souhlasím s Cathleen, velice podobně ho děláme - Sůvičko - můj muž třeba vajíčko v salátu nesnáší ale miluje hooodně okurek v něm, já naopak můžu... takže děláme kompromis, pro mě vajíčko, pro něj okurky, po kterých se může utlouct.
Každopádně :yes::yes::yes: a to že ten popis není úplně dokonalý... a kdo je:-?, navíc určitě s vkládáním dalších receptů už autorka bude zkušenější :yes::yes:

Pajaska

10. 11. 2010 17:42

No to míchání majonezy s tatarkou zvlášť, má někdy své důvody.Pokud má někdo např.moučnaté brambory(dneska se nedozvíte nikde sortu,leda max druh ABC),tak než se vše řádně promíchá je z toho kaše.Já také nejdřív smíchám pokud nedělám tu svou vařenou majonezu,vše tekuté ve velké míse a pak přidám ostatní.Autorka si to holt dělá po svém.Nic na tom neni.Jen bych upravila přidání okurek dle chuti a ne podle zabarvení.Pro začínající to může být nesroumitelné.Pak cibule spařit do měkka znamená spařit vodou či podusit či blanšírovat?Určitě autorka opraví a bude to v pořádku.;-):-)

Jitka B

10. 11. 2010 17:36

Taky mě matou suroviny, to asi bude "pro zbarvení okurky", autorka asi myslí pestrobarevnost salátu. Ale jinak určitě dobré :-), jen pro ty své hladové krky doma bych musela přidat kousek šunky nebo salátu ;-) + bod.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborový salát bramborový salát recept vánoční salát bramborový salát top recepty recept bramborový salát tradiční bramborový salát jak spařit cibuli klasický bramborový sálát bramboroví salát výborný bramborový salát tradiční bramborový salát recept bramborový salát od babičky bramborový salát s tatarkou recept na bramborový salát recepty bramborovy salat vanocni bramborový salát bez majonézy vanocni bramborový salát s majonézou bramborový salát recepty nejlepší bramborovy salát recepty na bramborový salát

Suroviny: brambory, mrkev, cibule, okurka čerstvá, tatarská omáčka, majonéza, sůl, pepř, hořčice

TopRecepty.cz

Vánoční bramborový salát

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yXVE