

Chilli con carne
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 cibule
- 1 konzerva loupaných rajčat
- 1 rajský protlak
- 2 konzervy červených fazolí
- 2 stroužky česneku
- trochu hořké čokolády (2 čtverečky)
- 1 lžička chilli
- 1 lžíce oregana
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Cibuli nahrubo nakrájíme a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme mleté maso, sůl a pepř a za stálého míchání a oddělování hrudek necháme maso zhnědnout.
Přidáme rajský protlak, rajčata i s nálevem, čokoládu a česnek. Vaříme 15-20 minut, poté přidáme scezené fazole, oregano, chilli a dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s rýží, tortillou, tousty nebo polentou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chilli con carne
-
Díky za recept! Moje první chilli con carne ????
-
Video je odlisne od uvedeneho receptu.. Ve videu je do pokrmu pridano vetsi gramaz surovin a i jiny postup
-
Děkuji,moc dobré to bylo,jedl jsem poprvé. Ta čokoláda a chilli je skvělá kombinace.
Přidal jsem jen zelenou papriku a feferonky. -
Moc dobré, dělala jsem již několikrát a vždy jsem se setkala s úspěchem! A protoze už jsme to dlouho neměli budu v týdnu dělat zas. Už se těším.
-
Eliza:
Myslím si totéž, nač se zbytečně dohadovat o jídle, každý ať si vaří jak chce, co chce a co mu chutná -
Moc dobré ! Fazole jsem měla suché, namočila jsem a uvařila. Jinak suroviny podle receptu, množství koření od oka, česneku asi víc. Opravdu dobré
-
levhart: jasné, konzerva stojí 60 korun za 450 g a kilo mletého stojí 90, no nekup to, že?
-
vynikající
-
Musím vyzkoušet. Už se těším. Syn to vaří docela často. Ještě jsem se ale nenechala pozvat, takže chuť neznám. Zatím. Pozítří po poledni bude všechno jinak.
-
proč plýtvat mletým masem, naperte tam konzervu (nejlépe nějaký hnus od Hamé) a děti budou mlaskat taky, ach jo
-
mě to chutná ať se to jmenuje jakkoliv-dělám už podruhé
-
Jednoduché a výýýýborné!
-
Měla jsem zbytky vepř. pečeného kolena, tak jsem ho použila do Chilli..bylo to výborné.. i děti mlaskaly..
-
Zkusim
-
hlavně Tabasco !!