Chilli con carne

Eliza Kuchařka:

Mleté maso 46 názorů

528
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Suroviny

500 g mletého hovězího masa
2 cibule
1 konzerva loupaných rajčat
1 rajský protlak
2 konzervy červených fazolí
2 stroužky česneku
trochu hořké čokolády (2 čtverečky)
1 lžička chilli
1 lžíce oregana
olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nahrubo nakrájíme a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme mleté maso, sůl a pepř a za stálého míchání a oddělování hrudek necháme maso zhnědnout.

  2. Přidáme rajský protlak, rajčata i s nálevem, čokoládu a česnek. Vaříme 15-20 minut, poté přidáme scezené fazole, oregano, chilli a dochutíme.

Poznámka

Podáváme s rýží, tortillou, tousty nebo polentou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chilli con carne

  • mekkejla mekkejla

    Jednoduché a výýýýborné!:yes:

    Odpovědět

  • lucadanek lucadanek

    Měla jsem zbytky vepř. pečeného kolena, tak jsem ho použila do Chilli..bylo to výborné.. i děti mlaskaly.. :-K

    Odpovědět

  • martina martina

    Zkusim:-p

    Odpovědět

  • Wayda Wayda

    hlavně Tabasco !!

    Odpovědět

  • Wayda Wayda

    ..dávám lžičku kakaa, bobkovej list a 1/2 dcl červeného vína nejlépe Bordeaux, nebo hutné, španělské..:-p

    Odpovědět

  • Adéla Fojtíková Adéla Fojtíková

    Miluju tohle jídlo!!! A manžel taky, dáváme si k tomu chlebík a nikdy nezbyde ani troška :-p jsem schopná to jíst i ve dvě ráno přímo z pánve a studené:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jurajda Jurajda

    Recept jsem vyzkoušela, jen jsem místo mletého hovězího masa dala jednou kuřecí prsíčka a podruhé vepřové, většinou to podávám s tortilama. Je to oblíbené jídlo mého přítele :-)

    Odpovědět

  • Hardy88 Hardy88

    mmm zkusim :-)

    Odpovědět

  • Mirka Mirka

    Ahoj Jiri! ... chilli con carne se pripravuje z mleteho hoveziho masa!!:yes: ... a samozrejme, ze tam ten KMIN:-! nesmi chybet!!:yes:

    Odpovědět

  • Mirka Mirka

    Ahoj vsichni v Cesku!:-K Tady mate presny recept. Kdo neumi anglicky, tak at mi posle svoji emailovou adresu.
    mira.love3@yahoo.com

    Chili Con Carne Recipe::yes:

    Ingredients: 2 lb. lean ground beef, 2 Tbsp. onion powder, 3 cans red kidney beans, drained, 2 Tbsp. paprika, 2 cups beef broth, 3 cups tomato sauce,10 oz. diced Roma tomatoes from a can, 1 tsp. Tabasco sauce, 16 oz. water, 2 Tbsp. chili powder, ½ Tbsp. ground cumin, 1 tsp. garlic powder, 1 tsp. cayenne pepper, ½ tsp. white pepper, salt to taste.

    Recipe: Brown the ground beef in a large, heavy skillet. Add the diced tomatoes, onion powder, paprika, cayenne pepper, beef broth, tomato sauce, Tabasco, kidney beans and water. Cook over low heat for about 40 minutes, adding more water as needed. Add salt to taste. Finally, add chili powder, cumin, garlic powder and pepper, and cook for 5 minutes more. Serve the chili con carne with grated cheddar cheese on top.

    Odpovědět

  • Jiří Jiří

    Možná je to dobré, ale nazývat to „Chilli con carne“ je asi jako kdyby někde nazývali „českým vepřoknedlem“ nějakou kuřecí směs s kečupem. Chilli con carne má v Mexiku a v USA mnoho variant, ale nikdy není z mletého masa a hlavně - tu charakteristickou chuť jídlu vždy dodává římský kmín. Bez něj bych raději mluvil o „fazolovém guláši“.

    Odpovědět

  • :D :D

    ano něžné pohlaví, každou poznámku nebo doplnění nesprávné informace bere jako přímý útok na sebe a svoji osobu :-8 a brání se jako jedna žena, bez ohledu na to kde spor začal :yes:

    Odpovědět

  • ynk ynk

    chilli con carne z mletého masa?

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Asi som ja divná, ale čo je divné a zlé na tom, že krk doporučuje:"skvělé články a recepty na chili na stránkách Praktického kulinária. Nejedná se o nic, co by nešlo uvařit v místních podmínkách, ale jsou autentické a nesmírně chutné."

    Odpovědět

  • krk krk

    Dámy, vy jste nepochopily vůbec nic. Já přece nediskutoval o žádném původu nebo autenticitě ani nepomlouval tenhle recept. Prostě jsem sem vložil odkazy na recepty na další dobré chili, nota bene taky od amatérské kuchařky a vy jste se na mě sesypaly jako sršni. Něžné pohlaví! To tedy tůhle.

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo