Rajská omáčka

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: 70 PT1H10M 4 porce Hovězí maso 159 názorů

592

Suroviny

500 g hovězího masa
4 větší rajčata
1 menší rajský protlak
1 větší cibule
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
3 hřebíčky
špetka tymiánu
1 lžička skořice
1 lžička mleté papriky
1/2 citronu (ocet)
cukr
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 92 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme maso doměkka a vývar odložíme. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájená rajčata a dusíme, po chvilce dáme rajský protlak, koření: bobkový list, nové koření, pepř, hřebíčky, tymián, papriku a umytý citron nakrájený na kolečka (i s kouskem kůry!).

  2. Nyní vše zalijeme vývarem z masa, vaříme. Když se rajčata rozvaří, omáčku přecedíme, dochutíme cukrem, osolíme, je-li třeba, okyselíme octem nebo dolijeme vodou na množství, které budeme potřebovat.

  3. Na másle uděláme tmavší jíšku, omáčku zahustíme nebo použijeme tmavou hotovou (tu jsem použila já). Potom nakrájíme maso na plátky, dáme ho do omáčky a ještě prohřejeme.

Poznámka

Rajskou dělám léta stále stejně, jen mi kdosi poradil, že tam můžu dát skořici, tak jí dávám a někdy ještě přidávám zakysanou smetanu-taky výborné.

Musím jí dělat větší množství, protože naše Jana je na ní úplně vysazená a dneska k obědu snědla 8 knedlíků!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 93 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rajská omáčka

  • monty monty(neregistrovaný)

    "naše Jana je na ní úplně vysazená a dneska k obědu snědla 8 knedlíků!" - tak ona bude "vysazená" na knedlíky a nie na omáčku. :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • petkin petkin

    v jednoduchosti je síla! je vynikající! :yes::-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Betty366: Bettynko, jsem moc ráda, že u Vás moje rajda tak zdomácněla. Moc mě to těšíííí a děkuji :yes::-K:yes:

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    casino: Rozhodne ,ne vsichni maji rajcat hafo..Dcerka bydli v severni casti Nemecka,kde uz tri tydny prsi a jsou nizsi teploty.Rajcata kupuje v obchode,nejchutnejsi jsou dovazeny z Bavor a neni to zrovna levna zalezitost.;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    jemmy:
    1. Pořád mluvím o létě, kdy je rajčat hafo. Ano, v LÉTĚ je to škoda. Finanční škoda
    2. Co to tady nacvičujete?:-O
    No, pokud si ale myslíte, že znám víc než 49 000 receptů co jsou na TOP, pak mi lichotíte a mému pamatováku tím tuplem. Díky :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    casino: Myslite,ze jeden mensi protlak je na skodu?Zajima me ,kdyz tento recept je zde tak dlouho.proc reagujete az nyni

    Odpovědět

  • casino casino

    Betty366:
    Opravdu i v létě přidáváte protlak?

    Odpovědět

  • Betty366 Betty366

    Lepší rajskou než tuhle u nás nikdo nejedl!!! A protože je rajčat v létě spousta tak si rajskou připravím do zásoby, skončím ohucením cukrem a octem, jíšku už nedělám. Dám do menších sklenic a 5 minut steriluju. V zimě je to pak rychlovka, navíc dcera přišla na to, že se hodí i na pizu nebo špagety.
    Ještě jednou děkuji a dávám bodík:yes:<3

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Katerina: to mě teda mrzí.Nedala jste velký kus:-? Pokud budete dělat, tak raději bez citronu.;-)

    Odpovědět

  • Katerina Katerina(neregistrovaná)

    Rajska mi po citronech s kurou shorkla

    Odpovědět

  • Sonik Sonik

    Bibinka: Naprosto a nejen u nas! ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Sonik: Soni, udělala jsi mi velkou radost, že u Vás moje rajská zdomácněla, fakt mě to těší :yes:

    Odpovědět

  • Sonik Sonik

    Bibinko,jinou rajskou nez tuto jiz nedelam.Je skvela jako ji nam delavala maminka.Dekuji za tento skvely recept! :yes:

    Odpovědět

  • Hrabje.bas Hrabje.bas(neregistrovaný)

    Josef: JOSEFE, prosím, buď SOUDNÝ, a nepiš, když to NEVÍŠ, kdo co jak má říkat. Ano. Rajskou, a cokoli jiného, má každý svoji. Ale podle RECEPTŮRY RAJSKÁ je na bázi CIBULO - ZELENINOVÉHO ZÁKLADU. Amen.

    Odpovědět

  • Hrabje.bas Hrabje.bas(neregistrovaný)

    Jiří Křížek: KVALITNÍ MASO - MÉNĚ KVALITNÍ POLÉVKA: maso do vroucí vody. MASO DO STUDENÉ VODY - maso MÍRNĚ tratí na kvalitě, ale je kvalitní vývar.

    Odpovědět

1 2 3 4 6 9 11

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: rajska omacka rajska rajska omacka recept rajská omáčka z rajčat top recepty rajska omacka recept na rajskou omacku rajska recept recepty rajská omáčka jaké maso na rajskou jake maso na rajskou omacku rajská omáčka top recepty recept rajska omačka recepty na rajskou omačku jak se vaří rajská omáčka hovězi a výborná rajská omáčka recept jak udělat rajskou omáčku rajská omáčka se smetanou rajská omáčka s hovězím masem výborná rajská omáčka hovězí rajská omáčka

Zapomněl/a jsem heslo