Nakládání - vytvářejte zásoby mnoha chutí, vůní i barev
Svou úrodu nakládá a zavařuje snad každý zahradník a zahrádkář. A to ne jen proto, aby ji uchoval na horší časy. Nakládání má totiž velké množství různých variací, které nakládanou potravinu doplní bezpočtem zajímavých příchutí. Výrazná chuť bylinek, láků i některých alkoholových nálevů může vytvořit skutečně delikátní výsledek.
Nakládá se ve slaném, octovém, olejovém nebo alkoholovém nálevu. Nakládat můžete zeleninu, ovoce, houby i maso. Avšak ne pro každou potravinu se hodí každý ze čtyřech základních typů nálevu, takže pokud začínáte, nechte si poradit od zkušenějších. S rozvahou ve své spíži vytvářejte barevnou zásobu sklenic, jejichž obash bude nejen chutnat, ale bude vám také připomínat radost z vašich zahrádkářských úspěchů nebo klid a pohodu vašich houbařských toulek lesem.
Související články
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 14 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 16 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09