Koprová omáčka

Denisa Kuchařka:

Omáčky 110 názorů

5104

Suroviny

Suroviny:
lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
vývar z masa nebo kostí
2 dl mléka
2,5 dl smetany
svazek čerstvého kopru
sůl
ocet
cukr
Recept si zatím oblíbilo 104 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Opraný kopr najemno pokrájíme. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.

  2. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko, rozmícháme a necháme asi 20 minut vařit.

  3. Pak přidáme smetanu a kopr, osolíme, osladíme, okyselíme a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme (solí, cukrem, octem) a podáváme s vařeným hovězím masem nebo vejcem natvrdo. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo houskový knedlík.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 670 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koprová omáčka

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    teushka: Prosím jakou bezlepkovou mouku jste použila a podařilo se?

    Odpovědět

  • aksvo aksvo

    Nikdy bych nevěřila jakou dostanu od manžela pochvalu za koprovku je opravdu výborná, velké díky za recept a po Velikonocích bude u nás tradice koprovka<3
    -a to jsem použila sušený kopr:yes:

    Odpovědět

  • Denisa Denisa(neregistrovaná)

    Úžasná, dala jsem hodně vývaru a potom zahustila ještě moukou rozmichanou ve smetaně <3

    Odpovědět

  • Nikolw Nikolw

    Nejlepší recept na koprovku! Má výraznou chuť! Všichni si pochutnají! :-8:yes: :-K

    Odpovědět

  • teushka teushka

    Diky za receptik! V lete jsem delala dle jineho a hruza...uz jsem chtela na tuhle skvelou omajdu zanevrit. Delala jsem s bezlepkovou moukou mimochodem... A jsem rada, ze ve variante s bramborem a vejcem jde o bezezbytkovou dietku, kterou ted mam. Tak vazne moc diky!!! :-K:-K:yes::-)

    Odpovědět

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    obojí mám moc ráda a vůbec mi nevadí s čím, dokonce jako přílohu mohu i brambor.:yes:

    Odpovědět

  • Vitka Vitka(neregistrovaná)

    Jarda: A když koprovku dochutíte jen solí - bez cukru a octu,máte koprovku přírodní.Přilejte trochu hovězího vývaru a je výborná.Spousta lidí nemá ráda koprovku pro její sladkokyselou chuť.Tato voní koprem!Kopr musí být čerstvý nebo s mražáku,ne v sladkokyselém nálevu.

    Odpovědět

  • Sebastianka Sebastianka(neregistrovaná)

    :-K Děkuji je to mňamka a fakt rychlovka.

    Odpovědět

  • karel karel(neregistrovaný)

    Marie64: pravejsem si precetl,vas nazor na vyrobu koprove omacky a myslim,ze ji taky vyzkousim

    Odpovědět

  • Marie64 Marie64

    Dnes budu dělat k obědu. Protože u nás všichni nejí kopr, před koncem jí rozdělím a do části přidán křen. Děkuji za recept a dávám bodík

    Odpovědět

  • Jarda Jarda(neregistrovaná)

    A kdyz misto kopru date kren, mate krenovou omacku. A kdyz nedate nic, tak mate vybornou bilou omacku, kterou davam nasi mamince, protoze nema rada ani kopr, ani kren. A tak ji odeberu, pak trprve dam kopr pro mne a pro syna. :-)

    Odpovědět

  • lubinka lubinka

    P:-perfektní omáčka, vynikající chuť, posílám další bod:yes::-K

    Odpovědět

  • Zdenka Nováková Zdenka Nováková(neregistrovaný)

    Dnes kôprová omáčka uvarená, moje obľúbená papanička :-p

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Akelin: Zkuste přidat kopr úplně nakonec a už ho ani nevařte.

    Odpovědět

  • jelen jelen(neregistrovaný)

    Tereza: kolik davas vyvaru-vody

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo