Pomazánka z ředkviček
Recept ještě nebyl hodnocenTaké milujete tvaroh a ředkvičky? Pak zkuste tyto dvě suroviny spojit a připravte si zdravou svačinu, která vám bude jistě chutnat. Čerstvé bylinky její chuť ještě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 287 kJ / 69 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,15 g |
– nenasycené | 0,25 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 7,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Také milujete tvaroh a ředkvičky? Pak zkuste tyto dvě suroviny spojit a připravte si zdravou svačinu, která vám bude jistě chutnat. Čerstvé bylinky její chuť ještě…
Připravte rychlé a nenáročné občerstvení například pro nenadálou návštěvu. Bábovku můžete plnit vším, co máte rádi, přidat jarní cibulku, pórek, nebo proložit nivou. Na…
Tortilly patří mezi velmi oblíbené moderní rychlovky, které nás často zachrání, když máme hlad, ale nemáme prostor na vaření. Rychle osmahnout maso, přihodit čerstvou…
Květák nám nabízí širokou škálu možností jak jej v kuchyni upotřebit. Stačí růžičky krátce předvařit a pak je zapéct dozlatova se smetanou, vejci, sýrem, bylinkami a…
Křupavá, dozlatova upečená bageta vonící máslem, česnekem a bylinkami. Skvěle se hodí například ke grilovaným masům či sýrům, ale vychutnáte si ji i jen tak se sklenkou…
Houbové rizoto italského typu je šťavnaté a krémové. Víno přidejte hned na začátku, ještě před vývarem, aby mělo čas rozvinout své chuťové vlastnosti a ještě lépe…
Rozehřejeme velkou pánev, přidáme lžíci oleje ze sušených rajčat a slaninu na nudličky. přidáme domácí, předem vařené noky nebo koupené gnocchi a opékáme cca 5 minut.Do…
Kouzlo vietnamské kuchyně stkví v dokonalém vychucení a rafinované kombinaci komponentů. Sytá polévka plná lahodné čerstvé zeleniny, masa a mnoho hodin taženého vývaru…
Tohle jídlo nejen krásně vypadá, ale navíc ho můžete připravit v bezpočtu chuťových variací. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám vynikající…
Nejdříve smícháme změklé máslo s nakrájenými bylinkami, špetkou soli a citronovou šťávou. Utvoříme váleček, zabalíme do potravinářské fólie a dáme ztuhnout do lednice…
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, počkáme, až zesklovatí, pak přidáme oloupané brambory pokrájené na kostky. Osolíme, přidáme všechno koření, zalijeme horkou…
Pokud potřebujete skutečně bleskurychle připravit jídlo, zkuste náš recept na uzená kuřecí stehna na zeleninovém základu. Jsou připravená v tlakovém hrnci. Hotový pokrm…
Jako přílohu nebo také jako pomazánku můžeme použít tento lahůdkový francouzský salát. Je připravený z vařených vajíček, lahodných sýrů a mrkve. Na zálivku a ke spojení…
Nařež buřty dle fantazie jako na pečení na ohni, prořízni pak podélně do půlky.Nakrájej cibuli červenou i bílou na kolečka a vytvoř lůžko v pečící nádobě, potom papriky…
Den předem si naložíme masko do marinády, vymíchané z majolky, vína, bylinek, oleje a koření (bez soli). Trochu bylinné směsi vetřeme do zářezů na mase. Když si…
Do širšího, hlubšího hrnce si dáme vařit vodu na špecle. Smetanu ušleháme s vejcem, přidáme sůl a postupně mouku, promíchanou s práškem do pečiva.Vyšleháme do hladkého…
Hovězí maso očistíme od tuku a blan, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a semeleme. Přidáme hrst sekané petrželky, zamícháme a vytvoříme 4 kulaté bifteky.…
Brambory nakrájíme na kostky, krkovičku na menší plátky, cibuli nahrubo, anglickou na proužky, kapustičky překrojíme napůl.Zapékací mísu vymázneme sádlem, na dno dáme…
Uvaříme těstoviny v osolené vodě podle návodu na zadní straně obalu (voda na těstoviny musí být slaná jako moře).Šalotku a česnek nakrájíme na jemno a lehce osmažíme na…
Tresčí játra osmahneme ná másle, zakápneme několika kapkami citrónu a odstavíme, aby se směs vychladila. Mezitím si v troubě předehřejeme cca 5 minut veku, nebo…
Oloupané brambory nastrouháme jako na bramborák, slijeme přebytečnou vodu, přidáme vejce, mouku, osolíme, opepříme a umícháme. Sýry a bylinky promícháme, osolíme a…
Zastřená vejce doplněná řeckým ochuceným jogurtem, zalitá pikantně ochuceným přepuštěným máslem, mohou být společně s chlebem k zakousnutí, vítanou svačinou či večeří…
Na slavnostní občerstvení nebo jen tak na večeři si můžete snadno připravit tuto chutnou pomazánku. Je plná sýru a mrkve. Její chuť doladí také majonéza, kterou můžete…
Slané koláče, ve francouzském originále nazývané quiche, jsou velmi oblíbenou pochoutkou. Křehké těsto, zpravidla v kulaté formě, na sobě nese libovolnou náplň. V tomto…
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kaldoun podle kuchařky z 80. let: Polévka ze zbytků pečené husy voní muškátovým oříškem a nejlepší je s knedlíčky
Vánoční hodování v době renesance: Šlechta měla na stole 39 jídel, mimo jiné pečené skřivánky a „dítě s pudinkem v břiše“
Španělské ptáčky ve Španělsku neznají. Jaké slavné názvy jídel jsme si prostě jen vymysleli?