Partner webu Akademie…
- Jméno
- Kuchařka Akademie kvality
- WWW
- https://www.akademiekvality.cz
- Datum registrace
- 21. 10. 2021
Web Akademie kvality se zaměřuje na jednotlivé potraviny a jejich kvalitu. Jak rozpoznat ty opravdu kvalitní potraviny a suroviny a co sledovat na jejich obalu? Jako vodítka vám poslouží značky kvality.
Mezi nejznámější patří značka Klasa udělovaná ministrem zemědělství pro mimořádně kvalitní produkty. Ikonické červeno-modré logo můžete v tuto chvíli nalézt na více než 1000 produktech, jejichž kvalita je pravidelně kontrolována.
Regionální potravina upozorňuje na nejlepší výrobky od malých a středních lokálních producentů, které zvítězí v jednotlivých krajích a mají vazbu k danému regionu. Všechny oceněné regionální potraviny najdete na webu regionalnipotravina.cz.
Produkty oceněné značkou kvality BIO na sobě mají zelenou biozebru či biolist a signalizují nám, že se jedná o výrobky z rostlin, které nebyly ošetřeny zakázanými pesticidy a minerálními dusíkatými hnojivy, a produkty z živočichů, při jejichž chovu se respektují přirozené potřeby zvířat. Další informace, recepty a aktuality najdete na webových stránkách myjsmebio.cz.
Mezi další značky kvality patří Chráněné označení původu (CHOP), Chráněné zeměpisné označení (CHZO) a Zaručená tradiční specialita (ZTS).
Na webu akademiekvality.cz najdete odborné rady, tipy, chutné a nápadité recepty a také dětskou sekci s články, recepty a úkoly pro malé strávníky.
Nejnovější recepty Zobrazit více
Nejnovější fotografie Zobrazit více
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé gnocchi
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 17 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 23 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno 5. 5. 2024 06:51
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Přečtěte si Zobrazit více
Snadný bramborový guláš? Dejte si ho ve (skoro) bezmasé variantě, s hříbky nebo jen s trochou dobré anglické slaniny
Jídelní rozmary slavných: Nicole Kidmanová vařit neumí, klobáskám s kari omáčkou a chlebem ale nikdy neodolá
Formičky na pečení cukroví: Jak se o ně správně starat, aby dlouho vydržely? Pomůže obyčejná soda, ocet i nakypřená voda