Alkohol škodí pleti, ale nevadí! Známe zaručené rady, jak si užít drink s přáteli a zůstat krásná
1. 10. 2020 Životní styl
Léto je v plném proudu a k prázdninovým radovánkám neodmyslitelně patří i vychlazené pivo nebo barevný letní drink. Na sluníčku ale to pití jde tak nějak... lépe od ruky. Druhý den pak trpíme nejen my, ale i naše pleť. Když to s alkoholem přeženete, pleť je další dny vrásčitá, pokožka suchá a potýkáme se i s kruhy pod očima. Naštěstí existují rychlé triky, jak pokožce dát první pomoc, díky které na vás kocovinu nikdo nepozná.
1. Voda je základ
Dehydratace je hlavním důvodem, proč je druhý den naše pokožka drsná, vysušená a někdy i bolestivá. Dostatek čisté vody tělo hydratuje a odplaví zbývající alkohol z těla. Výsledkem pak bude nejen pružnější pokožka, ale třeba i menší bolest hlavy. Čistou vodu proto pijte hlavně v dopoledních hodinách, v odpoledních hodinách si můžete dát vodu lehce ochucenou čerstvými jahodami, citronem, mátou nebo pomerančem – vitamíny z ovoce vyživí pokožku a eliminují škody napáchané alkoholem.
Mohlo by vás zajímat
2. Jemný peeling vás zachrání
Právě během kocoviny je nejlepší čas na peeling – odstraníte tak suché a odumřelé buňky, které by později mohly ucpat póry a vyvolat tak nepříjemné akné. Masáž vám navíc rozproudí krev a vaše pokožka bude pružnější a pevnější. Pokud máte jemnou pleť, můžete zkusit enzymatický peeling, který odumřelou kůži neodírá, ale něžně "vyžírá", takže ho jen nanesete a po uplynutí doby působení setřete nebo smyjete vodou. Je tedy vhodný pro citlivější tváře.
Mohlo by vás zajímat
3. Zázrak jménem kozí mléko
Mějte pro případ nouze v zásobě výrobky z kozího mléka, které dokážou dokonale zklidnit podrážděnou pokožku. Kozí mléko je totiž plné minerálů a vitamínů, zpomaluje proces stárnutí, podporuje obnovu buněk a udržuje pružnost a vlhkost pokožky.
Mohlo by vás zajímat
4. Minilázně pro obličej
Dopřejte si při kocovině desetiminutovou teplou lázeň nebo saunu. Teplá voda a pára podpoří proudění krve a tím i přenos kyslíku do celého těla. Teplá koupel vám tak uleví od bolestí hlavy a svalů. Navíc dojde k otevření pórů, které by se mohly zanítit. Naopak na černé kruhy a otoky pod očima si dopřejte ledový obklad.
Mohlo by vás zajímat
5. Draslík!
Den po oslavách zapomeňte na kávu, která dehydratuje a mohla by tak zhoršit bolesti hlavy. Naopak zdravou cestou doplňte draslík – ten naleznete v banánech, pomerančovém džusu, bramborách či sušených švestkách. Z banánu si navíc můžete vyrobit výživnou pleťovou masku.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Vinnou révu můžeme pěstovat i na zahradách ve výšce do 500 m. n. m. V kuchyni využijeme listy i hrozny
Vinná réva je teplomilná, takže plných úspěchů dosáhneme nejlépe v jižní poloze chráněné před větrem. Vyžaduje lehčí půdu. Pěstujeme odrůdy moštové k… Číst více
Kebab nebo gyros? Není to totéž. Poznejte rozdíly mezi dvěma pouličními dobrotami
Také se vám kebab a gyros tak trochu pletou? Na… Číst více
Pita chléb: Kulinářský poklad z Blízkého východu pomůže vytvořit dokonalý gyros i kebab, jeho příprava je snadná
Pita chléb, také známý jako arabský chléb, je… Číst více
Den rozinek
Na výběr je z většího množství druhů rozinek, liší se dle původu a odrůdy vinné révy, též záleží na dalším způsobu zpracování a sušení. Setkat se… Číst více
Tvarování kebabu nebylo nikdy jednodušší. Naše názorné video vás naučí skvělý trik
Kebab je název pro smažené nebo grilované maso, které pochází z Blízkého východu nebo Asie. Jedná se o mleté maso smíchané s kořením, které dále… Číst více
Velký test kebabů v Praze 2023: Kde dostanete čerstvé maso a kde za 170 Kč jen mražený polotovar? Suverénně vede Žižkov
Grilované, na kousky nakrájené maso v housce nebo… Číst více
Den gyrosu
Označení gyros, které znamená točit, odkazuje na způsob přípravy masa na vertikálním grilu. Z válce se odkrajují malé kousky masa, které se pak… Číst více
Jak se starat na jaře o vinnou révu. Jaké jsou hlavní zásady správné péče
Vinná réva se řadí mezi jedny z nejstarších rostlin, které se pěstuji již od nepaměti. Čerstvé hrozny obsahují především velké množství sacharidů,… Číst více
Na víno do Prahy. Zjišťovali jsme, kde si můžete dát nejlepší skleničku z místních vinic
V současnosti jezdíme za vínem na Moravu,… Číst více
Dovolená v Bulharsku 2023: Polévka za 30 korun či kebab za 75 mile překvapí, oběd v restauraci vyjde na stokorunu
Bulharsko je pro Čechy dlouhodobě dovolenkovým… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Den bourbonu
Jaký je rozdíl mezi aperitivem a digestivem? Každý z nich na nás působí jinak
5 zdravých tipů, které nesmí chybět ve vaší kuchyni
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Komentáře