Vařte levně, ale luxusně: Zkuste pesto počesku nebo vnitřnosti na víně
Perfektní slavnostní večeře nemusí stát majlant. Důležitá je přece chuť, nikoliv cena! Chcete návštěvě předložit luxusní chod za málo peněz? Zkuste třeba italské pesto, které se chodí k masu i těstovinám, jenže počesku. To originální se totiž může prodražit, jenže výborné pesto vyrobíte třeba i z přebytečné mrkvové natě.
Nepodceňujte vnitřnosti. Například kuřecí játra na víně jsou chuťově vynikající záležitostí, která i dobře vypadá a nestojí skoro nic. Místo masových karbanátků zkuste zeleninové, například z červené řepy nebo z červené čočky. Při letní grilovačce potěší zeleninové špízy s cuketou, jejichž výrobní cena je téměř nulová, obzvlášť v případě, že máte vlastní zeleninovou zahrádku.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 9 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 22 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelní rozmary slavných: Angelina Jolie miluje indický palak, tedy špenát se sýrem paneer, ale dopřeje si i jednoduše připravené filé z tresky
Poctivý punčák vonící rumem. Upečený podle receptu Josefa Maršálka bude lepší než z cukrárny
Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky: Jsou neuvěřitelně vláčné, nadýchané jako peříčko a chutnají naprosto božsky