Kuřecí játra na víně (super rychlá rychlovka)

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 30 minut 8 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 30 minut 8 názorů

Suroviny 3-4 porce

400 g drůbežích jater
1-2 dl červeného vína
1 lžíce rybízové zavařeniny (brusinkového kompotu)
1 dl pasírovaných rajčat, protlaku, eventuálně nepříliš sladkého kečupu
1 větší cibule
olej nebo sádlo
celý pepř, nové koření, bobkový list, eventuálně jalovec

Postup přípravy receptu

  1. Játra opláchneme a očistíme. Nakrájenou cibulku zpěníme na tuku, přidáme játra a zprudka je opečeme. Zalijeme protlakem, vínem, přidáme zavařeninu a koření. Krátce podusíme a nakonec osolíme.

  2. Ani ne za půl hodinky jsme hotoví a játra můžeme podávat s bramborovou kaší, šťouchanými brambory, možná vymyslíte i další vhodnou přílohu.

Komentáře k receptu Kuřecí játra na víně (super rychlá rychlovka)

  • Dajda Dajda (autorka receptu)

    A-g-i: :-K

    Odpovědět

  • A-g-i A-g-i

    Uvařil jsem se lžící brusinkové marmelády a kvalitním vínkem. Musím poděkovat za recept - jídlo bylo výborné.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda (autorka receptu)

    tejaja: Výborná fotka! :-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    Výborné pečienky.:yes: Použila som vlastné paradajkové pyré, ale problém bol s ríbezľovým kompótom. Svoj už nemám, nové ešte nie sú, ale nakoniec vypomohla susedka.:-D Obed bol zachránený. :-D:-D;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda (autorka receptu)

    Jana Dorazinová-Remková: Tak to bych doporučovala segedín s bílým, ten už znáte! :-p S vínem vařím ráda, ale více s červeným - na rozdíl od přispěvatele jménem Doton, kterému přijde nesmysl nalít půl lahve červeného do boloňských špaget pro 4 velké jedlíky, já klidně naleju do masa na víně celou láhev (takovou dobrotu taky nevařím každý den!). Na druhé straně vařit s pivem (třeba guláš) moc neumím a ani mi to tak nechutná. :-((

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Dajda: No škoda, že mám zrovna teď 8 litrů bílého :-) ;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda (autorka receptu)

    Já mám tuhle trojkombinaci červené víno - rybízová zavařenina - rajský protlak moc ráda, ve spojení s kořenovou zeleninou (tu ale do jatýrek nedávám) dá dohromady skvělou omáčku. Dělám tak hovězí, králíka a na Vánoce zvěřinu a neskromně si myslím, že je to můj kuchařský "majstrštyk". Nesmí chybět brusinky a ještě jedna sklenka dobrého červeného na zapití. <3

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Játra jsou hotová do 10 minut. Líbí se mi ta zavařenina v receptu. Zajímavá kombinace k játrům :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí játra recepty kuřecí játra recept kuřecí játra kuřecí játra na víně recepty na kuřecí játra jatra kuřecí recept jatra kuřecí recept kuřecí játra na červeném víně jatra na víně recept játra na červeném víně recept na kuřecí játra játra recepty rychlovka k k vínu kuřecí jatra na cibulce a vinu játra na červeném vine recept kuřecí játra kuřeci z kuřecích jater super recepty kuře jatra kuřecí játra na víně a brusinkách