Jak opravit hrudkovitý krém? Radíme začátečníkům
Udělat hladký a nadýchaný krém je pro začátečníky docela složitý úkol, který je při nezdaru může na čas odradit od dalších pokusů v kuchyni. Někdy stačí zjistit, jak nepodařený krém napravit a malér bude zažehnán.
Na krém do moučníku nebo cukroví je důležité mít všechny suroviny ve stejné (pokojové) teplotě. Dalším předpokladem je dobré vyšlehání krému. Na to je nejlepší některý elektrický nebo mechanický pomocník se šlehací metlou nebo metlami. Začátečníkům se může stát, že je výsledný krém hrudkovitý, což není žádoucí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak opravit hrudkovitý krém
Není to složité. Bez šlehací metly nebo metel se ale neobejdeme.
- Zkontrolujeme, zda příprava krému proběhla podle receptu.
- Pudink, tvaroh apod. musíme do krému přidávat bez kousků. V krému by se nedaly rozšlehat.
- Hrudkovitý krém propasírujeme přes husté síto, aby hrudky zůstaly mimo.
- Misku s krémem zavěsíme nad hrnec s horkou vodou, aby se dno misky nedotýkalo hladiny.
- Nepodařený krém nad horkou vodou malinko nahřejeme, aby mírně povolil.
- Hned potom sejmeme a intenzivně vyšleháme dohladka.
- Zlehka promícháme stěrkou a použijeme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Komentáře