Jak na to, aby byla sekaná šťavnatá a během pečení nepraskla. Postupujte podle těchto vychytávek
Jak správně postupovat, aby byla sekaná šťavnatá a během pečení nepraskla? Existuje několik vychytávek, aby byla naše sekaná šťavnatá jako ta od maminky nebo babičky. Poradíme, jak na to!
Sekaná pečené připravená z kořeněného mletého masa, nejčastěji směsi vepřového a hovězího, bývá oblíbeným pokrmem v mnoha rodinách. Nejčastěji je pečená ve tvaru šišky. Pokaždé ochucená maličko jinak, někdy doplněná barevnou a oku lahodící náplní z párků, vajec natvrdo, kyselých okurek a proužků slaniny.
Aby byla naše sekaná šťavnatá jako ta od maminky nebo babičky, na to existuje několik vychytávek:
- nezapomenout do masa kromě koření vmíchat vejce, které pečením tuhne a zajistí soudržnost mletého masa
- maso s ostatními surovinami spolu dobře prohněteme, aby byla hmota kompaktní a nebyly v ní vzduchové bubliny
- na 1 kg masa můžeme vmíchat 100-150 ml studené vody, sekaná bude šťavnatější
- drobně nakrájená cibule, přimíchaná do masové směsi, také zvýší šťavnatost
- nezapomeneme na to hlavní - aby sekaná nepraskla, vmícháme do ní na 1 kg masa 1 polévkovou lžíci bramborového škrobu
- nebo můžeme přidat jemně nastrouhaný syrový brambor
- je také možné potřít šišku sekané rozšlehaným vejcem
To vše pomůže k tomu, aby naše sekaná pečeně během pečení nepraskla a byla co nejlahodnější.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Komentáře
15. 5. 2023 11:53
27. 10. 2022 09:30