Den jahod se šlehačkou
Jahody jsou chutné, zdravé a oblíbené. Dopřejeme si je, kdykoliv máme možnost. Nejlepší jsou čerstvé, sklizené z vlastní zahrady či formou samosběru. Je-li příznivý rok, první plody začínáme sklízet již velmi brzy – v závislosti na lokálních podmínkách, nadmořské výšce, aktuálním počasí a pěstované odrůdě. Někdy jahody dozrávají už na konci května.
Oblíbené jahody se šlehačkou (a smetanou)
Kdo by neměl rád jahody se šlehačkou. Mnoho z nás je má takový jahodový pohár spojený s bezstarostným dětstvím. Chutné jsou také se smetanou či v želé. Ke štěstí postačí množství jahod, které se zvládnete vy či vaši strávníci zkonzumovat. Dále postačí smíchat tvaroh a zakysanou smetanu s trochou cukru, a tuto směs vrstvit do skleničky střídavě s piškoty a čerstvými jahodami. Osvěžující dezert rychle hotový.
Jahody se šlehačkou jsou oficiálním dezertem tenisového Wimbledonu. V době konání legendárního turnaje, což bývá na přelomu června a července, zrovna v Anglii vrcholí sezona jahod. Jahody se s Wimbledonem spojují již od prvního ročníku v roce 1877.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den jahod se šlehačkou?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Škvarky z hokkaidó dýně
Přidáno před 35 minutami
Kuřecí křupavé česnekové nudličky
Přidáno před 4 hodinami
Zelné placičky se sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Barevný piškot bez mouky
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí kostky v citronové marinádě s žampióny
Přidáno před 20 hodinami
Zeleninová polévka s nudlemi ve vepřovém vývaru
Přidáno 17. 6. 2024 08:22
Přečtěte si Zobrazit více