Den zdobení dortů
Zdobené dorty se postupem času staly tak žádanými, že se žádná svatba ani oslava narozenin bez nich neobejde. Dort totiž splňuje dva důležité úkoly… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Inspirujte se naším kalendářem plným zajímavých článků o světových či významných dnech, týkajících se jídla a vaření. Kalendář stále doplňujeme a rozšiřujeme o další články tak, aby byl co nejpestřejší.
Zdobené dorty se postupem času staly tak žádanými, že se žádná svatba ani oslava narozenin bez nich neobejde. Dort totiž splňuje dva důležité úkoly… Číst dál
Kaše je ideální k snídaňový pokrm. Její příprava je rychlá a jednoduchá, kaše dokáže zasytit a díky využitým surovinám je zdravá. Připravujeme ji… Číst dál
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
Kolébkou pizzy je jednoznačně Itálie, její kořeny ale sahají až ke starým Egypťanům. Ti ji však připravovali spíše jako chlebovou placku, doplněnou… Číst dál
Vepřové patří v ČR mezi nejoblíbenější druhy masa, a není se čemu divit. Nejen že je vepřové v obchodech k dostání poměrně snadno a za dostupnou cenu… Číst dál
Někdy nás "jen" honí obyčejná mlsná, a tak si dáme kousek sladkého, jindy bychom rádi poseděli u kávy – a řez dobrého krémového moučníku chvíle… Číst dál
Podle zprávy OSN zaměřené na potravinovou situaci za rok 2021 na celém světě uléhalo hladových 828 milionů lidí. Právě z tohoto důvodu byl do… Číst dál
Od začátku pěstování obilí do doby, než byl upečen první chleba uplynulo hodně času. Nekvašený chléb v podobě například chlebových placek se… Číst dál
Těstoviny jsou považovány za typicky italský pokrm, pravděpodobně však v Itálii nevznikly. V průběhu let se podoba těstovin měnila, ale v takové… Číst dál
Název cupcake, používaný pro drobné dortíky s vysokou čepičkou krému nahoře, známe již od poloviny 19. století. Tehdy se ale pekly v malých hrníčcích… Číst dál
Svátek tohoto oblíbeného drinku vznikl na počest Mary Edith Keyburn, která byla jeho velkou fanynkou. Zemřela právě 19. října roku 2010 ve věku… Číst dál
Den všech kuchařů můžete oslavit třeba tím, že zajdete do vyhlášené restaurace či oblíbené hospůdky. Mezinárodní den kuchařů se pojí také s… Číst dál
Nachos jsou chipsy z tortilly ve tvaru trojúhelníku. Texasko-mexické jídlo se uchytilo nejenom v USA a Mexiku, ale oblíbeným se stalo i v dalších… Číst dál
Ořechy skutečně představují velmi zvláštní skupinu ovoce. Jsou to vlastně jedlá semena, která u ostatních druhů ovoce nekonzumujeme. Ořechy obsahují… Číst dál
Některé odrůdy jablek představují zcela jednoznačně naše kulturní dědictví. Jablka jsou v ČR nejrozšířenější ovoce a už naši předci je měli jako… Číst dál
Zavařené potraviny nebo jen suroviny mají velmi dlouhou trvanlivost, proto zavařujeme vše, co nám zahrádka, políčko nebo les poskytnou. Všechna… Číst dál
Dršťky se někdy neprávem považují na podřadnější vnitřnosti, avšak i z nich lze připravit opravdovou delikatesu! Ke všemu ještě obsahují jen málo… Číst dál
Těstoviny tak zdaleka nejsou jen kolínka. Spaghetti, ravioli, tortellini, penne, fusilli atd… lidstvo zná stovky druhů těstovin rozličných tvarů s… Číst dál
Dýně je královnou nejen na podzimních záhonech, ale i v kuchyni. Málokterá zelenina se dá využít takřka úplně beze zbytku jako tato. Některé druhy… Číst dál
Kuřecí maso obsahuje velké množství látek prospěšných našemu zdraví. Je bohaté na vitamíny skupiny B a důležité minerály jako je vápník, hořčík,… Číst dál
Základem čokolády jsou kakaové boby, které patří k přirozeným zdrojům antioxidantů a k superpotravinám. Indiáni je nazývali pokrmem bohů. Konzumace… Číst dál
Vločky vznikají drcením zrn ovsa, jsou bohatým zdrojem vitamínů, omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin a vlákniny, která je nezbytná pro… Číst dál
Právě frčí pop-up restaurace: Kulinářské speciality ochutnáte v galerii, na hřišti i u sousedů na zahradě. Co pro to udělat?
Dock House: Jak se vaří v Pohlreichem oceněné „stejkárně“? Uzená bramborová kaše a nejlepší tatarák ve střední Evropě
MasterChef Česko 2022: Betty, Robin a Malika vytřeli zrak porotcům a získali zlaté karty