Alaburky
Alaburky jsou pražené sójové "buráky". Sójové boby se nejprve namočí, tím nabobtnají, poté se scedí a upraží na troše oleje. Osolené jsou určeny k přímé konzumaci nebo náhradě burských oříšků při přípravě různých moučníků.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Alaburky jsou pražené sójové "buráky". Sójové boby se nejprve namočí, tím nabobtnají, poté se scedí a upraží na troše oleje. Osolené jsou určeny k přímé konzumaci nebo náhradě burských oříšků při přípravě různých moučníků.
Hovězí svíčková je bederní sval, který se nachází na vnitřní straně roštěnce. Patří k nejlepším,… Číst dál
Hovězí veverka, známá jako hanger steak, zaručuje vždy skvělý chuťový zážitek. Je tvořena dvěma… Číst dál
Hrách setý je jednoletá popínavá rostlina z čeledi bobovitých. Má i hospodářský význam, připravují… Číst dál
Hrášek je nezralý plod v lusku hrachu. Není to luštěnina, ale řadí se mezi zeleninu. Známe chutné… Číst dál
Hraška je zdravá sypká směs, která je vhodná na zahušťování polévek, různých omáček a gulášů. Lze v… Číst dál
Hrušky lidé konzumovali už před 3000 lety. Toto oblíbené ovoce snižuje tlak a působí močopudně.… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12