Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kulinářský slovník

Všechna slova podle abecedy

Slovo pro dnešní den

Toffee

Toffee je cukrovinka, která se vyrábí karamelizací cukru nebo melasy s máslem. Známe ji hlavně v podobě karamelových bonbonů. Směs se zahřívá až na cca 150 °C, po rozehřátí se do ní můžou dát oříšky, rozinky nebo mandle.

Nejhledanější slova tento týden

Amuse bouche

Amuse znamená "bavit se" a bouche je "pusa". Proto lze celý název Amuse bouche přeložit jako… Číst dál

Řepkový olej

Řepkový olej se získává z rostliny řepky olejné. Všichni znají kvetoucí lány žluté řepky, z jejichž… Číst dál

Caprese

Caprese je jednoduchý italský salát, pocházející z Kampánie. Obsahuje tenké plátky mozzarelly a… Číst dál

Záklechtka

Záklechtka je směs vody a hladké nebo polohrubé mouky, popřípadě obojí, která se používá k… Číst dál

Recepce

Ve společenské a diplomatické oblasti se jedná o společenskou akci. Pořádá se při výjimečných… Číst dál

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům