Antipasta
Antipasta je výraz pro předkrm, pochází z italského "antipasto". Může obsahovat salámy, klobásy, ale také různě upravené ryby v oleji a protlaku s olivami. U nás se název chybně používá pro rybí konzervu se zeleninou.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Antipasta je výraz pro předkrm, pochází z italského "antipasto". Může obsahovat salámy, klobásy, ale také různě upravené ryby v oleji a protlaku s olivami. U nás se název chybně používá pro rybí konzervu se zeleninou.
Jelito je masný výrobek z vepřového masa a krve. Spolu s jitrnicemi a tlačenkou si bez nich neumíme… Číst dál
Jidáše jsou sladké velikonoční pečivo z kynutého těsta, slazeného medem. Podle tradice by se měly… Číst dál
Jidášovy provazy je tradiční, zvykoslovné velikonoční pečivo z kynutého těsta. Tenké válečky těsta… Číst dál
Jikry jsou samičí pohlavní buňky, vajíčka ryb. Mořské ryby produkují plovoucí jikry, sladkovodní je… Číst dál
Jíška (zásmažka) je potřebná k zahuštění některých polévek, omáček a šťáv pod maso i k masu. Skládá… Číst dál
Jitrnice je masný výrobek z vepřového masa a patří k typickým produktům při zabíjačce. Na Moravě… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Gomasio, oblíbený zázrak japonské kuchyně, si snadno připravíme doma. Poradíme, jak ho zařadit do jídelníčku
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků