Artyčok
Artyčok je teplomilná rostlina, podobná bodláku. Artyčok kardový se využívá jako potravina. Je skvělým léčivem na játra a žlučník, prospívá i diabetikům. Zlepšuje trávení a látkovou výměnu. Zabraňuje ukládání cholesterolu v cévách.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Artyčok je teplomilná rostlina, podobná bodláku. Artyčok kardový se využívá jako potravina. Je skvělým léčivem na játra a žlučník, prospívá i diabetikům. Zlepšuje trávení a látkovou výměnu. Zabraňuje ukládání cholesterolu v cévách.
Popcorn není moderní záležitost, znali ho už indiáni. Dnes se s ním setkáváme v kinech, ale… Číst dál
Pórek zahradní je zelenina z rodu amarylkovitých. Pěstuje se ve dvou odrůdách, letní a ozimé.… Číst dál
Portské se vyrábí z hroznů, které se pěstují i zpracovávají výhradně v oblasti údolí řeky Douro. Je… Číst dál
Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením do té doby,… Číst dál
Praganda je řeznická nakládací sůl k přípravě masných výrobků jako jsou např. salámy, šunky,… Číst dál
Pražení je proces, při které se suroviny tepelně upravují na pánvi, nebo v zařízeních k tomu… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Znáte hříšnou dobrotu zvanou griliáš? Vyzkoušejte jednoduchý návod na dokonalé spojení ořechů a karamelu