Batátovo-bramborová polévka s mrkví a celerem
Naše známé brambory a jejich exotičtější příbuzné batáty spojíme a připravíme z nich skvělou krémovou polévku. Její chuť zajistí také masový vývar a zelenina orestovaná na másla. Při servírování pak nezapomene na krutonky, kapku smetany a bylinky.
Suroviny pro 1 litr
1 litr
Nutriční hodnoty
Energie | 2 125 kJ / 508 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,18 g |
Tuky | 26,38 g |
Vláknina | 11,94 g |
Cholesterol | 44 mg |
Sodík | 115 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 50,46 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Když už jsem vzala na milost batáty, zkusila jsem z nich uvařit i polévku a musím přiznan, že opravdu všem chutnala.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 3. 2024 14:52
18. 3. 2024 12:55
17. 3. 2024 21:42
17. 3. 2024 21:24
17. 3. 2024 08:23
17. 3. 2024 07:58
16. 3. 2024 20:27
16. 3. 2024 20:06
16. 3. 2024 12:39
16. 3. 2024 11:04
16. 3. 2024 10:56
15. 3. 2024 13:05
15. 3. 2024 12:48
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Guláš na slanině s francouzskou hořčicí
Přidáno před 5 hodinami
Škvarky z hokkaidó dýně
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí křupavé česnekové nudličky
Přidáno před 10 hodinami
Zelné placičky se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Barevný piškot bez mouky
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí kostky v citronové marinádě s žampióny
Přidáno 17. 6. 2024 16:27
Právě bylo uvařeno:
Domácí knedlík od maminky
Miroslava50 uvařila před 37 minutami
Krtkův dort na plechu
gumajzka uvařila před 2 hodinami
Salát z řapíkatého celeru
Ivcatkoo uvařila před 3 hodinami
Křenová omáčka
Jana4503 uvařil před 5 hodinami
Těstovinový salát se sýrovou omáčkou, zeleninou a šunkou
faluska uvařila před 6 hodinami
Brokolicové placičky
Lennulinka uvařil před 6 hodinami
Drožďová polévka
jančab uvařil před 7 hodinami
Bublanina šlehačková
collins uvařila před 9 hodinami
Kapustovo-klobásovo-bramborová polévka
ctomala uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat správně křehké krutony? Video vám pomůže s dokonalými křupavými kostičkami
Bábovka s větrníkovou příchutí: Tajemství skvělé chuti je ve voňavém karamelu, při jehož přípravě se nesmí šetřit cukrem
Jak pěstovat bazalku. Oblíbená aromatická bylinka je královnou voňavé kuchyně
Další recepty
Suroviny: batáty, voda, brambory, vývar masový, cibule, mrkev strouhaná, celer strouhaný, máslo, olej olivový, česnek granulovaný, sůl, pepř mletý, smetana, libeček, krutony
Batátovo-bramborová polévka s mrkví a celerem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW63G
13 názorů