Recepty české kuchyně: Naše vaření stojí na polévkách, omáčkách a knedlících
Tradiční česká kuchyně pracuje s tím, co v naší kotlině hojně roste. Typické jsou tedy brambory, pšenice, oves nebo zelí. Češi milují polévky, ale také omáčky. Naše chutě historicky ovlivnilo vaření v Rakousku i Německu, proto tolik milujeme řízky, guláš a především knedlíky, které jsou pro nás možná nejtypičtější přílohou. Houskové patří právě k omáčkám, zatímco bramborové se hodí například k výpečkům se špenátem, nebo dušeným zelím. Vedle knedlíků holdujeme také vařeným bramborám nebo bramborové kaši.
Sváteční jsou pro nás pečínky, tradiční je především kuře nebo kachna. Milujeme smažení v trojobalu, do něhož kromě masa rádi schováme třeba i žampiony, květák nebo hermelín. Jak je zvykem v celé evropské kuchyni, oddělujeme slaná a sladká jídla a obzvlášť si libujeme v moučnících. Různé koláče, bábovky, buchty, záviny či rolády jsou součástí každého správného českého nedělního oběda.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 13 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 21 hodinami
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přečtěte si Zobrazit více
Mlsání pro malé i velké: Domácí sušené ovocné plátky nebo trubičky jsou skvělou alternativou cukrovinek
Peče celá země: Řezy mille feuille jsou vrcholnou disciplínou francouzské cukrařiny. Jak na ně?
Hrnková tvarohová bábovka: Hotová je za chvíli, zvládne ji lehce i začátečník, jemnost zajistí máslo