Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaná chuť podporuje apetit. Jak jí docílit i bez soli?

Slaná chuť podporuje apetit. Jak jí docílit i bez soli?

Říká se, že sůl je nad zlato a klasická česká filmová pohádka s Janem Werichem, Vlastou Burianem a Milenou Dvorskou je toho známým důkazem. Bez soli se vaří těžko a ne zrovna chutně. Vždyť právě slaná chuť dodává většině pokrmů ten správný říz a navíc podporuje náš apetit.

Je ale prokázáno, že příliš mnoho soli škodí. Přesto ji naše tělo v určitém množství potřebuje, a to kvůli obsahu sodíku, draslíku, jódu a dalších látek. Denní dávka soli by přesto u dospělého člověka neměla přesáhnout 5 mg. Jak v kuchyni sůl omezit a přesto dál vařit lahodně? Skvělou volbou je kreativnější práce s kořením a s čerstvými i sušenými bylinkami. Ve specializovaných prodejnách se zdravou výživou také zakoupíte přímo náhražky soli, nejčastěji s obsahem chloridu draselného.

Více

1 2 3 4 86 170 255 339

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům