Recepty německé kuchyně – tradiční jídla našich sousedů
Německo je evropská země s komplikovanou historií, kterou ovlivnila řada událostí i jiných národů. A proto nemůže být divu, že i tamní gastronomie je velice různorodá. Moderní německá kuchyně v sobě nese díky přistěhovalcům arabské, turecké a asijské vlivy, ale jak vypadá to tradiční německé vaření?
Jedním z nejzákladnějších německých pokrmů je eintopf. Je to jídlo z jednoho hrnce – hustá polévka v něčem podobná třeba české bramboračce. Součástí eintopfu jsou různé druhy zeleniny, luštěniny a uzeniny. Právě uzeniny Němci milují. Vyhlášený carrywürst si určitě dejte v Berlíně, kde je prostě a jednoduše nejlepší. Na frankfurtskou zelnou omáčku musíte jak jinak než do Frankfurtu. K obojímu se dobře hodí pivo, které Němci jako národ milují snad nejvíc v Evropě, samozřejmě hned po Češích.
Na jihu Německa žijí milovníci knedlíků a omáček. Přesto jsou nejčastější přílohou k německým jídlům brambory, ať už vařené, nebo smažené, kdy jejich součástí bývá i vypečený kus špeku.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12