Den sýrového suflé
Suflé můžete připravit čokoládové, kopřivové, květákové, ale i sýrové. Recepty na všechny tyto pochoutky najdete na webu Toprecepty.cz. Poradíme, jak… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Inspirujte se naším kalendářem plným zajímavých článků o světových či významných dnech, týkajících se jídla a vaření. Kalendář stále doplňujeme a rozšiřujeme o další články tak, aby byl co nejpestřejší.
Suflé můžete připravit čokoládové, kopřivové, květákové, ale i sýrové. Recepty na všechny tyto pochoutky najdete na webu Toprecepty.cz. Poradíme, jak… Číst dál
Třetí květnová sobota je připomínkou dlouhé tradice tohoto jedinečného destilátu. Je to nejlepší čas pozvednout sklenku whisky (klidně mimořádně i… Číst dál
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
Perník je oblíbené cukroví složené převážně z mouky, cukru, vejce, medu a koření, které dává perníku charakteristickou chuť i výdrž, perníčky vám… Číst dál
Zmrzlina je mražený výrobek z mléka či smetany, vajec a cukru. Další přísady jsou pak charakteristické pro danou chuť zmrzliny. Asi se nikdo nebude… Číst dál
Za organizací Světového dne ginu stojí Emma Stokes, známá jako Gin Monkey. Idea tohoto dne je jednoduchá: dát po celém světě dohromady co nejvíce… Číst dál
Rebarbora je latinské označení rostliny s názvem reveň, které se ujalo a běžně se používá v zahradnické i kuchařské řeči. Je to až 2 metry vysoká… Číst dál
Koření se připravuje převážně ze sušených nebo čerstvých rostlin (bylin). Řadíme je mezi pochutiny, které jídlo ochutí, ale samotné koření nebo… Číst dál
Čaj se, jak víme, připravuje louhováním částí rostlin v horké vodě. Tím se uvolní do vody látky, které dávají čaji barvu, chuť i vůni. Pravý čaj se… Číst dál
Kukuřice setá pravá je cca 2 metry vysoká rostlina, která dává žluté chutné klasy. Možná někoho překvapí, že z biologického hlediska se jedná o… Číst dál
Sušené maso je dehydratované maso tedy zbavené vody a naložené do soli nebo jiného koření. Podle všeho mělo sušené maso své místo už ve Starém Egyptě… Číst dál
Bourbon je americká whiskey, která se připravuje z 51-80 % kukuřice, destilát obsahuje minimálně 40 % alkoholu, ukládá se ke zrání do nových dubových… Číst dál
Osvěžující vlastnosti okurek je předurčují k tomu, že se dají přidat nejen k jídlu a do salátu, ale také do nápojů. Jsou vhodné k detoxikaci, ale i… Číst dál
Domovinou falafelu je pravděpodobně Egypt, alespoň na tom panuje všeobecná shoda. Za národní pokrm jej však považují i v Izraeli či Palestině. Slovo… Číst dál
Fondán je velice poddajný druh polevy, který se často používá při zdobení dortů a výrobě cukrovinek. Je proslulý svou sametovou strukturou. Můžeme ho… Číst dál
Zelenina je pro lidský organismus velmi prospěšná. Je bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu, které jsou nezbytné pro správnou funkci našeho těla.… Číst dál
Jablečný štrúdl je sladké pečivo, které se skládá z křehkého těsta a plnění z jablek, skořice a cukru. Toto tradiční rakouské jídlo se stalo… Číst dál
Mezi základní vybavení pro uspořádání pikniku patří proutěný piknikový koš, který však může být nahrazen piknikovou chladící taškou či batohem.… Číst dál
Samotné slovo sushi znamená v překladu z japonštiny kyselá rýže nebo kyselá chuť. Pokud si chcete na sushi opravdu pochutnat, sáhněte po japonské… Číst dál
Krůtí maso má širokou škálu uplatnění v kuchyni a díky rozmanitosti dosáhneme velkého množství chuťových variací. Téměř třetinu hmotnosti této… Číst dál
Původ Martini sahá až do konce 19. století, kdy byl ve Spojených státech tento koktejl poprvé vytvořen. Název pravděpodobně vychází ze značky vermutu… Číst dál
Tapas není vlastně ani druh jídla, jde spíš o způsob stravování. Tapas je sdílené jídlo, které se podává spolu s pivem, vínem či dalšími… Číst dál
Vanilkový koktejl je lahodný nápoj, jehož hlavní ingredience – vanilka – má své kořeny v Mexiku. Vanilka se poprvé dostala do Evropy v 16. století a… Číst dál
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Půlhodina zábavy a domácí tavený sýr jen ze tří surovin je na stole! Je levnější, zdravější a jemnější než z obchodu
Jídelní rozmary slavných: Marilyn Monroe pila horké mléko rozmíchané se syrovým vejcem a milovala tahle pečená játra
Bohové ze starých řeckých bájí byli permanentně v „rauši“. Jedli kouzelnou ambrózii a popíjeli víno a nektar