„Tvrdohlavá“ kuchyně Radka Kašpárka si vysloužila michelinskou hvězdu
Pochází z Ostravy, jeho michelinskou hvězdou oceněnou restauraci Field byste ale našli v Praze. Podnik šéfkuchaře Radka Kašpárka prestižní mezinárodní ocenění dokonce dvakrát obhájil. Zásluhu na tom jistě má i Kašpárkova „tvrdohlavá“ kuchyně, jak ji on sám rád nazývá. Jeden ze tří přísných porotců soutěže MasterChef Česko se k vaření dostal díky dědečkovi, který byl vyhlášeným řezníkem. Kašpárek se vyučil kuchařem a praxi nabíral v klasických hospodách s nabídkou hotových jídel. Po příchodu do Prahy se ovšem dostal do kuchyně pětihvězdičkového hotelu a začal se orientovat ve vysokém kulinářském umění.
Kašpárkova účast v MasterChefovi není jeho první zkušeností s televizí; v letech 2010 až 2015 byl moderátorem pořadu Co bude dnes k večeři? na televizi Barrandov, který se později přejmenoval na Kašpárku, vař! Mistr kuchař v rozhovoru pro Deník prozradil, že jako dítě měl nejraději takzvané omáčkové, neboli husté polévky, třeba zelňačku nebo bramboračku. Dnes si prý nejvíce vychutná dobře připravenou rybu nebo zajímavé kombinace vegetariánských jídel.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 20 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Jak uvařit rajskou omáčku jako od babičky? Chuti pomůže mrkev i skořice!
V Peru věští z brambor, v Irsku hází chlebem o zeď. Jak se slaví Silvestr ve světě?
Kalendář vánočního pečení 2022: Kdy se pustit do pečení perníčků, kdy zadělat na linecké a jak na krémy? Přehledný manuál + recepty