Halloween - strašidelné menu nejen pro děti
Halloween slaví především v USA a dalších anglicky mluvících zemích vždy 31. října. Tento svátek má dlouhou tradici, která začala v Irsku a váže se na křeštanský svátek Všech svatých, který připadá na 1. listopadu. U nás pak tradičně 2. listopadu slavíme Dušičky, kdy chodíme na hřbitovy strávit chvilku se zemřelými předky. Na hluboce duchovní význam Halloweenu se dnes bohužel trochu zapomíná, protože se postupem času stal nástrojem vychytralých prodejců k tomu nabízet tématické kostýmy, ozdoby a sladkosti. K Halloweenu totiž patří i koledování, kdy přestrojené děti chodí po domech v sousedství a říkají si o dobroty.
Pro dospělé to bývá většinou záminka k tomu uspořádat večírek. Tento zvyk se dostává i k nám do Česka. Ať už chystáte halloweenskou párty pro přátele, nebo chcete potěšit svoje ratolesti, základem dobrého mejdanu je dobré jídlo. Strašidelné halloweenské menu je snadné vyrobit a má opravdu velké kouzlo. Symbolem Halloweenu je dýně, takže se určitě nebojte vsadit na snadnou krémovou dýňovou polévku nebo třeba dýňový hummus. Vaším nejvěrnějším nástrojem je kečup, který připomíná krev. S jeho pomocí tak můžete v podstatě jakýkoliv pokrm „obléct“ do děsivého kostýmu! Určitě se nevyhýbejte ani sladkému pečení; třeba takové strašidelné prsty nebo duchařské pusinky potěší hlavně ty nejmenší. Jednoduché je i domácí „Raffaelo“, tedy sladké kuličky ze salka ozdobené kokosem, které se za pomoci čokoládových kousků nebo potravinářského barviva dají proměnit v oční bulvy. A pro náročné tu jsou třeba bohatě zdobené halloweenské cupcakes.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 18 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Sladký popcorn snadno připravíte i doma: Nejoblíbenější je karamelový, určitě se ale vyplatí vyzkoušet i skořicový a čokoládový
Jak podle cukráře Josefa Maršálka dovést k dokonalosti laskonky a makronky? Fígl je v přípravě italského a švýcarského sněhu
Maďarská delikatesa ze zbytků? Tajemství Hortobáďských palačinek tkví v omáčce!