Cuketová mouka (sušená cuketa)
Velkou výhodou cuket je to, že prakticky nemají žádnou výraznější chuť a přebírají chutě pokrmu, do kterého je přidáme. Cuketová mouka krásně voní, téměř jako jemná domácí vegeta. A tak se jako první způsob využití nabízí třeba zahuštění zeleninových polévek.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 8. 2023 09:44
mika59: těším se na tvou krásnou fotku!
12. 8. 2023 17:53
Tohle určitě udělám
10. 8. 2023 12:16
janatka: jenom půlku cukety? Škoda, je to stejná práce i spotřeba energie jako na usušení třeba 3 cuket. Ale snad bude mouka chutnat a můžeš si nasušit novou. Cukety ještě zdaleka nekončí
10. 8. 2023 11:53
Janina54: doufám, že se recept osvědčí a budete doma spokojeni!
10. 8. 2023 11:25
Tak včera jsem sušila na horkovzduch 4,5 h v troubě. Vyzkoušela jsem jen půlku cukety, nevěděla jak mi to půjde a jak to dopadne. Bylo toho opravdu málo po usušení a tak kutr měl co dělat. Snad to bude v poho a vydrží mi to .
9. 8. 2023 13:04
cathleen: ať je nápad od kohokoliv, je výborný a s radostí ho použiji, letos máme cuket víc jak zadarmo a už ani rodina je nechce
9. 8. 2023 11:59
Hella (moderátorka): Heli, samozřejmě o ní píší, jako o bezlepkové moukce. Já sama si ji zatím neumím představit jinde, než na to zahuštění...ale přidat ji kamkoliv jinam - to bude třeba vyzkoušet a pak podat zprávu ostatním
9. 8. 2023 11:56
magdalenka: děkuju doufám, že ti, kdo vyzkouší, budou spokojeni stejně, jako my.
9. 8. 2023 11:17
Eja57: díky Nápad moc fajn, jen není můj. Poslala mi ho kamarádka
9. 8. 2023 11:15
Tiež ma napadli slová úžasu...
9. 8. 2023 11:08
děkuji, všem!
9. 8. 2023 07:51
ůžasný nápad , určitě vyzkouším
9. 8. 2023 06:29
Ivko, to je geniální
8. 8. 2023 20:12
Velmi zajímavé! Je možné jí použít jako bezlepkovou? Jaké má využití?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 1 hodinou
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 21 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Právě bylo uvařeno:
Domácí chleba z trouby
Martin432 uvařila před 46 minutami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
kraloja uvařila před 57 minutami
Hrníčkové vafle
Possy uvařila před 1 hodinou
Hermelínový salát se šunkou
kamila29 uvařila před 1 hodinou
Mořské vlnky
Leennkkaa uvařila před 3 hodinami
Bábovka bez vajec a bez mléka
Roman111 uvařila před 6 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 8 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 10 hodinami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čím se liší přerostlé starší cukety od těch mladých? Jejich zpracování zabere více času, ale i pro ně máme dobré využití
Cuketová mouka je skvělá k zahuštění polévek a omáček. Jak na ni? Videonávod vám poradí
Jak uložit zeleninu na zimu? Vyzkoušejte skladování v písku, sušení nebo zavařování
Další recepty
Suroviny: cuketa
Cuketová mouka (sušená cuketa)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp6Am
14 názorů