Krkonošská libečková česnečka - opiška
Recept ještě nebyl hodnocenTato jednoduchá polévka pochází z Krkonoš - odtud i její název, vopich je v podkrkonošském nářečí libeček. Polévka skvěle chutná i voní po česneku a libečku a podává se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 341 kJ / 82 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tato jednoduchá polévka pochází z Krkonoš - odtud i její název, vopich je v podkrkonošském nářečí libeček. Polévka skvěle chutná i voní po česneku a libečku a podává se…
Kopřiva dvoudomá je zázračná bylina, která se hojně využívá v léčitelství i farmacii, ale široké využití nachází i v kuchyni. Posbírejte čerstvé lístky, nejlépe na jaře,…
Různá ochucovadla jsou nedílnou součástí každé kuchyně. Libeček je jednou z oblíbených a často používaných bylin. V kombinaci s dalšími zelenými listy připravíte chutné…
Začátek jara je spojeno s pomyslnou očistou, sbíráním čerstvě rostoucích bylin a osvěžení jídelníčku. Vše v jednom pak najdete i v tomto receptu. Z čerstvých štiplavých…
Velikonoční nádivka je jeden z tradičních jarních pokrmů. Recepty na ni si uschováváme na památku jako poklad od našich babiček. Nádivka po upečení příjemně voní kořením…
Receptů na velikonoční nádivku je spousta a každý už má asi ten svůj oblíbený, podle kterého ji připravuje nejčastěji. Zvláštností tohoto rodinného receptu je citronová…
Blížící se jarní čas slibuje velikonoční pochoutky. První rašící výhonky kopřiv zrovna vybízí k upečení lákavé nádivky. Z dostupných surovin a zelených štiplavých…
Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova vypečená. Taková by měla být perfektní velikonoční nádivka s vůní uzeného masa a spoustou zelených bylinek. Tradičně se peče na…
Recept na velikonoční nádivku se liší kraj od kraje, každá hospodyňka si hájí ten svůj. Nadýchanou a zlatavou nádivku můžeme podávat jen tak, nebo s bramborami či jako…
Tradiční velikonoční nádivka by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky,…
Kopřivy a pampelišky, to jsou jedny z prvních poslů jara. Z jejich kombinace pak můžeme připravit skvělý a zdravý sirup. Stačí je nasbírat, naložit spolu s citronem a…
Zvláštní název, ale ta chuť ! Neodoláte! Těsto je jako na klasický bramborák, jen bez majoránky a česneku. Kopřivy jsou na chuti poznat - kdo je jednou ochutnal třeba ve…
Dříve ne zcela tradiční suroviny si zvolna razí cestu na naše stoly. Topinambury jsou velice zajímavé z výživového hlediska a zároveň tvárné při kuchyňském zpracování.…
Hustější kefír z tibetské houbičky přecedíme přes pláténko (dolů stéká syrovátka - nevylévat je velmi zdravá a dá se vypít nebo použít třeba do domácího chleba). Pomocí…
Pokud máte v plánu prohýřit noc, je dobré se na následující ráno nachystat s touto vyprošťovací česnečkou. Kromě česneku obsahuje spoustu čerstvých bylin, díky tomu…
Netradičním pokrmem jsou tyto knedlíčky. Připravíme je prakticky jako nádivku, s blanšírovanými kopřivami. Po vytvarování je pak uvaříme a podáváme posypané parmezánem a…
Dlouze pečená kachna se zlatavou křupavou kůrčičkou, plněná dobře ochucenou nádivkou s uzeným masem a kopřivami, se skvěle hodí k nedělnímu obědu. Podáváme ji knedlíkem…
Připravte si zdravou a chutnou smetanovou omáčku provoněnou typicky jarními bylinkami, medvědím česnekem a mladými kopřivami. Příprava není nijak složitá a v kombinaci s…
Křepelky očistíme, opláchneme a lehce posolíme. Rohlíky pokrájíme na kostičky (čerstvé necháme na pánvi trochu opéct), dáme do mísy a zalijeme smetanou tak, aby se…
Louka plná rozkvetlých pampelišek. To přímo vybízí k přípravě pampeliškového medu, ze kterého můžete po zředění vodou připravit osvěžující nápoj, nebo jej využijete jako…
Uzenou polévku můžeme vylepšit těmito chutnými knedlíčky. Připravíme je z uzeného masa a ochutíme pažitkou a nasekanými kopřivami. Pak už jen stačí krátce povařit v…
Naše babičky zkrátka věděly, co je dobré, jednoduché a zasytí během pracovního dne. Následujte jejich recepty a vyzkoušejte i vy doma tuto vaječnou polévku se špekem a…
Zapražená mléčná polévka, která nás vrátí do života. Kopřiva je oblíbenou bylinkou pro jarní očistné kůry. Těžko bychom ji ale mohli běžně pojídat jako jiné bylinky.…
Dny se pomalu prodlužují, jsou teplejší, a příroda se začíná pomalu zelenat. S příchodem jara měníme hutná jídla za lehčí. Salát plný jarní zeleniny a lučních bylinek…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49