Exotika na talíři: Karibská kuchyně a recepty s vůní dalekých krajin
Bílé, písčité pláže, teplé, azurové moře a pocit, že se život na chvíli zastavil. Mezi typické suroviny karibské kuchyně patří rýže, fazole, batáty a maniok, dáletaké plantainy – zeleninové banány. Milují tady kokos a pijí rum, který přidávají i do jídla, a to jak do slaných, tak sladkých receptů.
Co se týče kořenění a dochucování, prim v karibské gastronomii hraje pikantní chilli, využívá se česnek a běžný je i koriandr. Dohromady se scházejí v olivové marinádě, do které karibští kuchaři máčejí prakticky vše, co chtějí tepelně zpracovat.
Byla řeč o rumu – Karibik je rájem míchaných koktejlů. Dejte si někdy jejich tradiční a výborné daiquiri z kvalitního rumu, limetové šťávy, cukru a ledové tříště a nechte se okouzlit! Osvěžující je rovněž slavné mojito nebo třeba anansová piňa colada.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 1 hodinou
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 21 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přečtěte si Zobrazit více
V akci: Vánoce za hubičku? Majonéza, vejce, olej, Salko či okurky jsou teď k mání za výrazně nižší ceny
Bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha: Slavný šéf do něj přidává salám a jednu speciální pikantní ingredienci
Byliny v kuchyni: Polníček vás probudí z jarní únavy. Nejlepší je v salátu s řepou a čočkou!