Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máte rádi sladké? A také vás nebaví neustále počítat kalorie a po každé dobrotě se trápit výčitkami svědomí? Neodpírejte si to, co máte rádi! Poradíme Vám, jak mlsat chytře!

Máte rádi sladké? A také vás nebaví neustále počítat kalorie a po každé dobrotě se trápit výčitkami svědomí? Neodpírejte si to, co máte rádi! Poradíme Vám, jak mlsat chytře!

V článku „Konečně si můžete pochutnat i na ‚nezdravých jídlech‘ bez výčitek“ jsme Vám představili ryze český výrobek Šmakoun, čistou komplexní bílkovinu, která má úžasné výživové vlastnosti a nabízí široké možnosti užití. Šmakoun totiž můžete přidat téměř do všech svých jídel, a tak je obohatit o cennou bílkovinu a zároveň snížit jejich kalorickou hodnotu i množství cukru, tuku a cholesterolu, aniž byste tím jakkoli pozměnili jejich chuť!

Šmakoun se tak stává ideální volbou v případě, že se chcete zdravě a chutně stravovat, zhubnout a celkově prospět svému zdravotnímu stavu, a přesto se nechcete vzdávat svých oblíbených jídel! A to platí i v případě jídel sladkých!

Ujíždějte na sladké vlně bez obav!

Šmakoun Vám přináší naprosto unikátní výrobek – kakao-oříškový krém, který je nejen chuťově vynikající, ale i zdravou alternativou celosvětově známé pomazánky. Kakao-oříškový krém obsahuje 70% Šmakouna a 30% kvalitní oříško-kakaové pasty. Chutí i konzistencí se velmi podobá obdobným výrobkům, jeho výživové hodnoty jsou však výrazně výhodnější. 100g výrobku obsahuje 17,4g sacharidů, 13,2g tuků a 9,5g bílkovin. Tuky zde zastupuje přidaný rostlinný olej, speciálně zvolený pro vysoké procento tak potřebných Omega 3 mastných nenasycených kyselin. A jak si tedy krém Šmakoun stojí v porovnání s podobnými výrobky na českém trhu?

 

Kakaooříškový krém se Šmakounem

Běžné kakaooříškové krémy

Energetická hodnota

946 kJ

2500 kJ

Bílkoviny

9,5%

5%

Sacharidy

17,4%

60%

Tuky

13,2%*

30%

         * rostlinné tuky bohaté na omega-3 mastné kyseliny

Kakao-oříškový krém navíc neobsahuje žádné konzervační a chemické látky, ani lepek.

Zajistit zdravé stravování pro celou rodinu nikdy nebylo jednodušší!

Kakao-oříškový krém Šmakoun je ideální sladkou pochoutkou, kterou můžete bez obav mlsat i se svými dětmi, které si ho prostě zamilují. Díky vysokému obsahu cenné bílkoviny budete mít jistotu, že svým dětem dáváte kvalitní jídlo bez nežádoucích cukrů, tuků či konzervačních látek, a to formou, která jim chutná a na kterou jsou zvyklé! Krém Šmakoun tak představuje zdravou alternativu čokolád a sladkostí, která uspokojí všechny malé mlsouny.

A použití? Klasické!

Kakao-oříškový krém si můžete dopřát jen tak, vynikající je také s pečivem, v palačinkách, roládách a zákuscích či k plnění cukrářských korpusů, košíčků, trubiček apod.

Sladké pokrmy a moučníky můžete obohatit i o výborné plátky Šmakoun s příchutí Meruňka. Zde je malá inspirace:

Banánový dezert

  • 2 vajíčka
  • 50g pohankové mouky
  • 80g hladké mouky
  • 60ml olivového oleje
  • 1 banán
  • ½ Šmakounu meruňkového
  • ½ kypřícího prášku do pečiva
  • 120g třtinového cukru
  • 200ml vlažné vody
  • 1 kysaná smetana light
  • 1 bílý jogurt light
  • 10g kakaa

Postup:
V míse vyšleháme vajíčka, 100g třtinového cukru a olej. Za stálého míchání přidáváme najemno nastrouhaný banán a meruňkový šmakoun, dále vodu a mouku s kypřícím práškem do pečiva. Těsto vylijeme do dortové formy a pečeme v předehřáté troubě na 180-200 stupňů cca 30-40min. Necháme vychladnout. Smícháme kysanou smetanu, jogurt a 20g třtinového cukru a rozetřeme na korpus. Nakonec posypeme kakaem.

Jednoduché vaření i nákup!

Díky výrobkům Šmakoun snadno a zdravěji uspokojíte touhu po sladkém malých i velkých strávníků! Stáhněte si ZDARMA kuchařky plné receptů na sladká i slaná jídla se Šmakounem, nebo vyzkoušejte některý z receptů přímo od konzumentů, které najdete na facebookové stránce fanoušků Šmakouna!

Kakao-oříškový krém najdete ve všech prodejnách Kaufland a Makro a ve vybraných hypermarketech Tesco. Další výrobky  Šmakoun jsou k dostání po celé České republice – nejen  v obchodních sítích Kaufland, Makro a Tesco, ale také v Globusu, Bille, Albertech, v obchodech se zdravou výživou a ve fitness/wellness centrech.

Sledujte stránky www.smakoun.eu, zkoušejte chutné recepty a těšte se na nové výrobky Šmakoun s tradiční chutí a vylepšenými výživovými vlastnostmi!

PR článek

Komentáře

pipre pipre

19. 9. 2014 15:09

Dnes jsem krém v Kauflandu koupila a mohu jen doporučit. Je vynikající. Já použila zatím jen polovinu kelímku - část do tvarohové náplně na pár malinkých palačinek z pohankové mouky a trošku na ozdobu. Je příjemně sladký takže tu tvarohovou náplň jsem ani nepřislazovala, sladkost mi vyhovovala.

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli