Oldřich Sahajdák kombinuje moderní trendy s tradiční českou kuchyní
La Degustation Bohême Bourgeoise je luxusní podnik v srdci Prahy, které před lety získal michelinskou hvězdu a od té doby ji obhájil již osmkrát. Je to restaurace, kde si v rámci menu dáte třeba i kachnu s knedlíkem, ale rozhodně nebude vypadat tak, jak by vám ji upekla třeba vaše maminka. "La Degu" totiž již patnáct let vede šéfkuchař Oldřich Sahajdák. Studoval na prestižním The Culinary Institute of America - stejně jako věhlasný šéfkuchař Anthony Bourdain - a kuchařské zkušenosti sbíral ve všech koutech světa.
Filozofií Sahajdákova restaurantu je vymýšlet moderní a módní, chuťově zajímavé variace na klasickou českou kuchyni. Žádná receptura se u nich navíc nepřipravuje dvakrát, takže to, co tam ochutnáte, už si znovu nikdy nedáte. Dalším pravidlem v La Degu je pracovat s lokálními surovinami; Sahajdákův kuchařský tým vaří jen z věcí, které byly dovezené z okruhu maximálně 300 kilometrů od Prahy. Sahajdák se totiž svým hostům snaží ukazovat, že i ze zdánlivě obyčejných surovin, jako je třeba mrkev, se dá vykouzlit nadpozemský, doslova královský gurmánský zážitek.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 18 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 19 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 22 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Přečtěte si Zobrazit více
Hit internetu: Nepečený jablečný čokoládový dort jen ze dvou ingrediencí je krásně vláčný a na přípravu snadný
Byliny v kuchyni: Bazalka prospívá trávení. Jak ji vypěstovat doma za oknem?
Jak udělat špenát z kopřiv? Na jemnou jarní přílohu k masu stačí jen pár ingrediencí, zahustí ji vejce a ochutí pár kostiček špeku