Pečený srnčí hřbet
Na podzim v období lovecké sezony je k mání ta nejčerstvější zvěřina. Dopřejte si i vy výjimečný chuťový zážitek! Kromě toho, že je zvěřina zdravá, je navíc velmi chutná. Podle tohoto podrobného návodu jí zajisté snadno připravíte.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 223 kJ / 1 726 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 206,24 g |
Tuky | 69,98 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 462 mg |
Sodík | 783 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 27,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z hovězího masa:
Pokud nemáme přísun zvěřiny, můžeme pochoutku udělat i z hovězího masa a to tak, že hovězí maso nejdříve naložíme na 1-2 dny do koření na divočinu. Koření do masa vmasírujeme po všech stranách, potřeme (nejlépe rukou) troškou oleje a necháme marinovat v krabičce v lednici. Pak postupujeme podle receptu a přidáme olejovo-citronovou marinádu atd...Cibulku a mrkev (na zahuštění) jsem zalila vývarem z hovězích kostí. Použila jsem hovězí kližku, toho koření na divočinu jsem dala asi rovnou lžíci na cca 3/4 kg masa. Výsledek byl překvapivě chutný a maso, naložené 2 + 2 dny, bylo po pomalém pečení (4 hodiny při 130 º C) jako dort.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 6. 2020 19:40
![:-( :-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/17.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
27. 6. 2020 19:11
27. 6. 2020 18:57
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
27. 6. 2020 18:32
27. 6. 2020 12:44
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Čta suroviny a postup jsem si říkal totéž, tedy skoro totéž - nyní více než často používám chuťově bezpohlavní
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
No domnívám se, že EVOO je uveden spíše z důvodu nějakým způsobem ozvláštnit běžný rcp
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
Ááá nééébo se jiného oleje nedostávalo, že
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
27. 6. 2020 09:26
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-( :-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/17.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
27. 6. 2020 08:41
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Mimochodem - "svíčková" ze srnčího je fakt "gastroporno", kdo nezkusil tak se šidí o úžasný zážitek....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krůtí kostky v citronové marinádě s žampióny
Přidáno před 4 hodinami
Zeleninová polévka s nudlemi ve vepřovém vývaru
Přidáno před 12 hodinami
Plněné papriky na rajčatech a passatě pečené v pečence
Přidáno před 22 hodinami
Polévka BORŠČ
Přidáno 16. 6. 2024 14:50
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno 16. 6. 2024 14:05
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno 16. 6. 2024 07:19
Právě bylo uvařeno:
Uzená polévka s kroupami
hurcik.pavel uvařila před 1 hodinou
Banánové brownies
simapohankova uvařila před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
simapohankova uvařila před 1 hodinou
Žemlovka jako od babičky
Ancavole uvařila před 2 hodinami
Hořčice z cukety
LuKrajKa uvařila před 2 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Brynzové halušky II
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Meruňkový koláč
kimlo uvařila před 6 hodinami
Grilované kuře plněné chlebovo-sýrovou nádivkou
kimlo uvařila před 7 hodinami
Výborná fazolová polévka
kimlo uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Suroviny: hřbet srnčí, olej olivový, šťáva citronová, jalovčinky, koření hřebíček, petrželka, sůl, pepř mletý, olej olivový, máslo, víno červené, vývar masový, cibule šalotka, mrkev, smetana zakysaná
Pečený srnčí hřbet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Jvq
7 názorů